Bliv skilærer med Højskolen Østersøen

Fire måneder på højskole – fire måneder på de bedste skisportsteder i Østrig. En oplevelse for livet.Du er garanteret arbejde i den østrigske skisport-sæson i fire måneder – vi kalder det højskole med job-garanti. Du kan læse mere om de forskellige skiområder lige her.

Vi skaffer jobbet til dig – du skal bare pakke skiene.

Udover at blive skilærer kan du også vælge retningerne: Gearbix og Tjener. Læs mere om dem længere nede på siden.

Næste hold starter til efteråret

Det næste Skilærer-hold starter den 11. august og kører frem til den 13. december 2019. Du får fire måneder ved havet og fire måneder i bjergene! I løbet af højskole-opholdet får du for alvor fyldt din sociale og sproglige værktøjskasse. Så er du helt klar til arbejdet i Østrig. Du tager afsted til Østrig sammen med dine venner fra højskolen og har dermed allerede et netværk på plads inden du lander på skibakkerne.

TILMELD
Ski_bjerg

Hvorfor på højskole?

Formålet med de fire måneder er at klæde dig på til at håndtere de udfordringer du bliver stillet overfor, når du skal arbejde i Østrig. Det handler om at du er vant til at omgås vidt forskellige mennesker, og stadig få fællesskabet til at fungere. På Højskolen Østersøen kommer du til at indgå i et internationalt miljø, hvor du møder unge fra hele Europa. De erfaringer du gør dig på højskolen, kan du bruge, når det brænder på på pisterne, i hotellets peak hours eller i medarbejderhuset i Østrig.
Skulle du have lyst til at blive skiinstruktør, tjener eller arbejde med skiudstyr igennem Højskolen Østersøen, så sørger vi for at du bliver sprogligt godt klædt på til at undervise eller servere i en aktiv og til tider hektisk hverdag.
På Højskolen Østersøen er der naturligvis også mulighed for at blive en del af et aktivt miljø, så hvis du kan lide at træne holde dig i fysisk god form, så kan du melde dig til skigymnastik. Her bliver du fysisk forberedt til de mange timer på pisten.

Studierejse til Østrig

Midt i højskoleopholdet tager vi jer med til Østrig. Dette er altid en stor milepæl for de elever som ønsker at blive skilærer, da de her skal deltage på instruktørkurset i Kaprun. Vi tager dig altså med til Østrig og sørger for at du kommer godt igennem din uddannelse. Vi har et mangeårigt samarbejde med skiforbundet SBSSV i Kaprun, ved Kitsteinhorn gletscheren. Instruktørkursets længde er 10 dage.

Grundet den forberedende undervisning du har modtaget på højskolen består ca. 95 % af vores elever og får deres certifikat med hjem.
Skulle det ske at man ikke består en af kursets eksaminer så er der stadig mulighed for at tage på sæson i Østrig. Man skal blot tage en reeksamen i marts.

Hvis du ønsker at arbejde som tjener eller i en skishop så tager du ligeledes med på turen til Østrig. Her vil vi besøge din kommende arbejdsplads, samt tage på sightseeing i den flotte og kulturelle by Salzburg.

Mennesker ski og sne

Tre retninger

Du kan vælge tre retninger på vores Skilærer ophold, er du mere til det tekniske omkring ski og tilbehør eller måske du hellere vil stå bag baren betjene? Læs mere om dem her.

Som skilærer bliver du en del af et storslået team af skiinstruktører fra hele Europa, du kommer til at bo, hygge og feste sammen med dem.
Så kan du lide at være aktiv, motivere og lære fra dig så kunne dette helt klart være jobbet for dig.
Når man tager første step i skiinstruktør uddannelsen så lærer man først og fremmest at køre med børnehold, men typisk vil man blive brugt til forskellige lektioner såsom privat timer og voksen undervisning. Din skiskolechef vil hurtigt spotte, hvad du er god til så både han og du får mest ud din undervisning.
Man er på pisten stort set hver dag, hvor man vil møde glade turister, men man har naturligvis også fritid til at køre selv. Her vil der være mulighed for at tage ud og køre en masse sammen med alle dine venner fra skiskolen.

Kunne du tænke dig at lære alt om ski, for derefter at være med til at råde turister til hvad de skal enten købe eller leje? Når man arbejder i en ski udlejnings- eller salgsbutik, vil man typisk have en hverdag som starter i butikken omkring 7.30 tiden. Her arbejder man frem mod middag så vil man have mulighed for tage på pisten midt på dagen for derefter at møde igen sidst på eftermiddagen når alle turisterne kommer ned fra bjerget igen. I løbet af sæsonen vil du blive ekspert på området, og vil komme til at kende alle ski, snowboards og støvler osv. Dette er noget man kan tage med hjem til Danmark efterfølgende, da man f.eks. under studie kan bruge sin viden til at sælge skiudstyr i Danmark.

Er du til urørt morgensne? De morgener hvor du ikke har marmeladevagten, kan du som tjener måske nå at komme på pisten inden du skal på arbejde. Som tjener arbejder du enten på et hotel eller en restaurant i området. Hotellerne i området spænder vidt fra hotellerne i centrum til det lille familie Gasthof langt oppe på bjerget. Du har rigtig mange muligheder for arbejde i Østrig.

Intensiv sprogundervisning

Når vi arbejder med sprog på Højskolen Østersøen er det med det mål at alle skal kunne tale sammen. Vi har elever fra alle hjørner af Europa, som lærer sprog med og af hinanden.
Sammen har vi det sjovt med sprogene og derfor arbejder vi bl.a. med workshops, foredrag og emnedage. Alle elever har vidt forskellige forudsætninger og uanset hvor meget eller hvor lidt sprog du kan i forvejen, styrker vi din sprogkompetence. På alle niveauer – også dit. Vi arbejder på tre forskellige niveauer (begynder, let øvede, øvede), og vi ved, at vi kan give dig en positiv oplevelse ved at lære sprog. En oplevelse du måske ikke har med i bagagen, men som vi har 20 års erfaring med at give dig.

Udtalelser fra tidligere elever

Jeppe

siger

Udtalelse fra Jeppe

“Det var superfedt at være på højskolen i de fire måneder – man får et helt specielt sammenhold og man lærer menneskene at kende på en helt unik måde. Man sover, bliver undervist, spiser, bruger fritid og fester under samme tag. Da vi kom til Østrig var vi allerede godt rustede både kultur- og sprogmæssigt.”

Jacob

siger

Udtalelse fra Jacob

Opholdet på højskolen var jeg rigtig glad for. Man bliver overrasket over, hvor mange søde mennesker der kan være på et sted. Alle var bare så venlige og jeg synes det beviser, at hvis man lærer folk at kende rigtig godt, så bliver man ikke skuffet over hvad man finder ud af. Ellers har det, at stå på ski, bare en god appel til dejlige mennesker.

Karina

siger

Udtalelse fra Karina

Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet inden jeg startede på skibums-linjen. Men én ting er sikkert; Det var meget federe! Østrig var fantastisk. Jeg havde meget positive oplevelser med min arbejdsgiver/arbejdgivere. Jeg følte, at hvis jeg havde spørgsmål eller andet jeg gerne ville snakke om, kunne jeg altid sige det.

Jonas

siger

Udtalelse fra Jonas

Hvis man bare havde fuldt lidt med i tysk timerne de fire måneder vi gik på Højskolen Østersøen, og derfor kan forstå bare en smule tysk, så kommer det hurtigt. Personligt snakkede jeg allerede meget bedre tysk efter bare to uger, og det bliver kun bedre med tiden fordi man nu ikke har noget valg end at snakke tysk.

TILMELD