England & Wales (Udsolgt)

1. – 13. maj 2018

På dette kursus vil vi tage dig med på en rejse i kultur, kunst og historie og ikke mindst betagende natur. Vi vil bevæge os rundt i midtenglands opløftende land­skaber og Wales’ storslåede natur, med haver, kunst, kultur og historie.

Vi begynder med fem dages grundig kursusintroduktion. Vi flyver fra Kastrup til Birmingham. Vi skal bo dejligt i Mold i North Wales, herfra vil vi hver dag tage ud på ture til bl.a. Bodnant garden, Port Sunlight, Llangollen, Liverpool, Llandudno og Snowdonia.

Fordi vi bor centralt kommer vi ikke til at sidde mange timer i en bus, når vi skal ud på ture.

Teknisk rejsearrangør er Top Rejser Haderslev, medlem af Rejsegarantifonden nr. 57

Ved dette rejsekursus indgår du aftaler med to parter:

Top Rejser A/S står for selve rejsen, som er omfattet af Rejsegarantifondens dækning via Top Rejser A/S’ registrering i Rejsegarantifonden.

Forberedelseskurset på højskolen står Højskolen Østersøen for, og det er ikke omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

Du kan vælge om du ønsker at bo på enkelt eller dobbeltværelse. Hvis du ønsker at bo på enkeltværelse betaler du en merpris. Hvis du ønsker at bo sammen med en ven eller veninde, skal du blot oplyse personens navn ved tilmelding.

14.800,00 (Dobbeltværelse) / 16.300,00 (Enkeltværelse)

Bemærk: Første rate (3.900 kr. dobbeltværelse, 4.300 kr. enkeltværelse) betales til højskolen, det resterende beløb betales som anden rate til Top Rejser.

Prisen omfatter højskoleophold med helpension og fuldt program.

Flyrejse Kastrup-Birmingham tur/retur og bustransport til og fra Kastrup.

I Wales er opholdet på Beaufort Park Hotel samt helpension og alle ture med i prisen.

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet. I England er der helpension.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Rødekro station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du tager på en kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Tirsdag den 01. maj

16.00 Ankomst og værelsesanvisning.

18.00 Varm aftensmad.

19.00 Forstander Annemarie Morris: Velkommen til Højskolen Østersøen

19.30 Forstander Annemarie Morris og Anja Kjølby: Kursusintroduktion og præsentation

Onsdag den 02. maj

09.30 Højskolelærer Annemarie Morris: Introduktion til 1700- tallets og 1800-tallets engelske historie som forståelsesbaggrund for periodens kunst

15.00 Tidl. forlægger og lektor Michael Morris: “Brexit og EU´s fremtid”. MM orienterer om den aktuelle situation i Storbritannien

19.30 Sangaften v/ højskolelærer Niels Troldborg

Torsdag den 03. maj

09.30 Højskolelærer Annemarie Morris: ”Om Engelske Haver, deres oprindelse og historie”.  Om kunsten at få det menneskeskabte til at ligne natur.

15.00 Annemarie Morris: Om William Morris, kunstner, designer, forfatter og visionær.

William Morris er en central person for forståelsen af bl.a. Arts & Crafts bevægelsen.

19.00 Højskolelærer Anja Kjølby: Henry Moore – Grænser til Norden. Den verdensberømte engelske billedhugger Henry Moore er kendt for sine store, organisk skulpturer, hvor menneskekroppen er hans fornemmeste motiv. Vi ser næremere på Henry Moore skulpturer og inspirationskilder hos romansk kunst, i maya-folkets gudefigurer og naturens elementer.

Fredag den 04. maj

09.30 Annemarie Morris: I 1848 formede tre unge, engelske kunststuderende en alliance, som skulle blive en af de mest indflydelsesrige og kontroversielle bevægelser i den engelske kunsthistorie. Det blev en revolutionær kraft i engelsk kunst, som fik indflydelse langt op i det tyvende århundrede. Denne alliance kaldte de det prærafaelitiske broderskab.

Vi skal beskæftige os med disse malere og deres store tanker og ideer, samt med det som fulgte af deres broderskab, nemlig hele Arts and Crafts bevægelsen, med dens kamp for designfornyelse inden for såvel miljø, som arkitektur, havekunst, møbelkunst og tekstiler.

Denne bevægelse troede på, at design påvirker samfundet og at omgivelser og arbejdsmiljø er med til at forme individets karakter.

15.00 Højskolelærer Anja Kjølby: Om den engelske maler Edward Burne-Jones

19.00 Annemarie Morris: Historien om den verdensberømte engelske porcelæn, et af de første industrielle produkter i England.

Lørdag den 05. maj

09.30 Forstander Annemarie Morris: Om Walisisk og engelsk kormusik og tradition

15.00 Annemarie Morris: Detaljeret gennemgang af turprogrammet.

Friaften.

Søndag den 06. maj

07.30 Morgenmad.

08.30 Afgang med bus til Kastrup Lufthavn, hvorfra vi flyver til Birmingham kl.12.35.

13.30 Vi lander i Birmingham 13.30 engelsk tid, hvorefter vi kører til vort bestemmelsessted Beaufort Park Hotel, Mold , Flintshire, North Wales. Køreturen varer ca. 2 timer.

Turen i England og Wales

Den første dag besøger vi en af verdens fineste bjerghaver, Bodnant Gardens. Bodnant Gardens er beliggende højt oppe over Conwy floden med udsigt til Snowdonias bjerge og strækker sig over et areal på 80 tønder land.  Haven er en enestående blanding af formelle terrasser og blomstrende bjergkløfter, og dens placering er ekstraordinær med udsigt over Conway dalen med fortryllende udsigt til Snowdonia. Herefter kører vi til Conwy Castle en middelalderfæstning bygget af Edward 1. under hans erobring af Wales.

Anden dag skal vi på tur til Port Sunlight en idealby bygget af filantropen Lord Lever i 1888 som boliger for arbejderne på hans sæbefabrik. Byen rummer i dag 900 Grade II listed bygninger, og er en stor oplevelse i sig selv. Her skal vi besøge Lady Levers Gallery, som har en fremragende samling af kunst, møbler, porcelæn osv.

Tredje dag kører vi til Ruthin  en lille historisk markedsby midt i bjergene. Herefter besøger vi den naturskønne og historiske bjergby Llangollen. Det bliver en dag som byder på smukke landskaber og fine små byer.

Fjerde dag tager vi på tur til storbyen Liverpool, hvor vi skal besøge det enestående kunstmuseum Walker Art Gallery, som har en af Europas fineste kunstsamlinger. Der bliver også tid til at se det enestående dockområde ligesom vi besøger Museum of Liverpool i dette område

Femte dag går turen til den viktorianske badeby Llandudno, dronningen af de walisiske badebyer. Llandudno har trods mange moderne faciliteter bevaret sin viktorianske og edwardianske elegance, og er et populært feriemål. Turen fortsætter i den storslåede Snowdonia National Park, hvor vi bl.a. besøger det naturskønne Betws-y-coed.

Sjette dag kører vi til Chester en gammel og distingveret handelsby med ca. 80.000 indbyggere. Byen blev grundlagt af romerne og har et væld af fine gamle bygninger, herunder the Rows, som er enestående i verden. Det er butikker med overdækkede balkoner, med yderligere butikker, og de har deres oprindelse i 1300tallet.

Syvende dag sætter vi kursen mod Birmingham, hvorfra vi flyver hjem, men der bliver lejlighed til at besøge Birminghams botaniske have, som er mere end 200 år gammel og et dejligt sted at gå på opdagelse.

Afgang fra Birmingham kl. 14.10, ankomst Kastrup 16.55

Kurset er udsolgt.