Familiesafari

15. – 21. juli 2018

Tag hele familien med på Safari i sommerferien og kom helt tæt på naturen. Ugen er fyldt med sjove, spændende og ”vilde” oplevelser for alle aldre, når vi tager på tur eller laver aktiviteter på højskolen. Der vil være masser af leg og eksperimenter og tid til hygge. Højskolen Østersøen ligger lige i vandkanten ved Aabenraa Fjord, og området mellem fjord og Vadehav byder på interessante Safari-muligheder, hvor vi kan undersøge den forunderlige verden. Glæd dig til en uge i familien og naturens tegn.

Du kan vælge om du ønsker at bo på enkelt eller dobbeltværelse. Hvis du ønsker at bo på enkeltværelse betaler du en merpris. Hvis du ønsker at bo sammen med en ven eller veninde, skal du blot oplyse personens navn ved tilmelding.

Voksne 4.500,00 kr. (Dobbeltværelse) / 5.500,00 kr. (Enkeltværelse)

Børn: 0-1 år Gratis, 2-7 år 1.500 kr., 8-14 år 1.900 kr.

Alt inkluderet

På Højskolen Østersøen har vi valgt at inkludere alle dele af opholdet i prisen for kurset. Vi synes det er nemmere for dig at gennemskue hvad du får, og vi slipper for at skrive en masse med småt!

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Rødekro station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du tager på en kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Søndag den 15. juli

14.00 Ankomst og indkvartering. Fotografering af alle familier

16.00 Velkommen til børn og voksne på Højskolen Østersøen. Derefter ryste-sammen-aktiviteter

18.00 Aftensmad.

19.00 Hyggeaften ved bål eller pejs med lege for børn

Mandag den 16. juli

09.30 Legeaktiviteter på højskolen.

14.00 KalvøSAFARI – på ø-tur og ”ørkenvandring”. Kalvø er en lille ø, der er forbundet med fastlandet via en lille vejdæmning. Den fik sit navn forbi man her sendte kreaturer på græs, og øen har også haft sit eget træskibsværft. Midt på øen fandtes tidligere en stor grusgrav – der i dag kaldes for ”Ørkenen”. Her kan man gå på opdagelse i en stenpark og lære om de forskellig slags stenarter, der findes i Sønderjylland. Turen ledes af højskolelærer og naturvejleder fra Sort Safari

19.00 Program for de store: Iver Gram, Sort Safari: Vadehavet – Naturens paradis

Om verdens største tidevandsområde og dets helt unikke natur og kultur. Her må alle leve med tidevandet, som blotlægger dele af havbunden 2 gange i døgnet. Hør om dette uhyre frugtbare område, der er levested for nogle af verdens største fugleflokke og Danmarks største bestand af sæler.

Tirsdag den 17. juli

08.30 Afgang fra højskolen.

09.30 KribleKrableSAFARI – på jagt efter liv i marskens grøfter og kanaler. Det vrimler med spændende insekter, snegle og småfisk, lige under vandoverfladen. Vand-insekterne som bugsvømmer, vandkalv og skorpions-tæge, og er ikke større end at du godt tør tage med op i hånden. På jagt med fiskenet og vandbaljer skal vi se, hvad der gennem sig nede i kanalerne. Klokken 11.30 er der Ude-SAFARI-Frokost. Dagen afsluttes med: SlikSAFARI – sjov i Vadehavet. Når tidevandet trækker sig tilbage blotlægges store mudderflader. På vadefladen er der med garanti ”slik” – som mudderet kaldes her i området. Det kilder dejligt mellem tæerne og sprøjter skønt op ad benene, når vi mudrer rundt på havets bund. Turen ledes af højskolelærer og naturvejleder fra Sort Safari.

14.30 Forventet ankomst tilbage på højskolen.

19.00 Sangaften for alle

Onsdag den 18. juli

09.30 Vi skal øve os til vi skal ud og se sæler om torsdagen, så vi skal bygge vores egen tømmerflåde, fange krabber, bade og have det sjovt ved stranden som ligger lige ved skolen.

14.00 Tømmerflåde sejlads.

19.00 Filmaften.

Torsdag den 19. juli

08.30 Afgang fra højskolen

09.45 SælSAFARI i Nationalpark Vadehavet – på jagt efter Vadehavets største rovdyr. Se sælerne sole sig, tage en dukkert i bølgerne eller kigge nysgerrig efter dig. Vi tager på ugens vildeste SAFARI, når vi sejler ud til sælbankerne i Vadehavet mellem øerne Rømø og Sild for at opleve Nationalparkens største og ”vildeste ”rovdyr – den spættede sæl. Undervejs fisker vi med mini-trawl efter søstjerner, krabber, østers og andre dyr fra havbunden, der kommer så tæt på at vi kan røre ved dem. Undervejs spiser vi vores medbragte SAFARI-madpakke og nyder den friske luft og udsigten over de glitrende bølger mellem vadehavsøerne. Turen ledes af højskolelærer og naturvejleder fra Sort Safari.

15.30 Ankomst på højskolen.

19.00 Friaften

Fredag den 20. juli

09.30 Tur i skoven omkring Aabenraa – vi skal i skoven og bygge shelter, finde mad og lave bål og mange andre sjove ting hvor vi ser hvordan vi kan bruge og leve i skoven og naturen omkring os og gå på opdagelse i det grønne.

18.00 Festmiddag.

19.00 Festaften med sodadisko.

Lørdag den 21. juli

07.30 Brunch og smør selv sandwich (Frokost)

09.00 Red ægget som afsluttende fællesaktivitet.

09.40 Afrejse og tak for denne gang.

Kurset er udsolgt