En oplevelse for livet

På Højskolen Østersøens lange kurser inviterer vi mennesker fra hele Europa inden for til 19 ugers samvær, samtale og højt kvalificeret undervisning.

Et håndtryk er en enkel og dannet gestus, der finder sted mellem mennesker, der interesserer sig for hinanden. På en måde kan man sammenligne et højskoleophold med et håndtryk. På Højskolen Østersøens lange kurser finder der håndtryk sted mellem unge og gamle, høje og lave, danskere, tyskere, ungarer, slovenere og andet godtfolk.

Næste hold starter til efteråret

Det næste lange kursus på Højskolen Østersøen finder sted d. 6. august – 16. december 2017. 

Hvorfor på højskole?

Inden for rammerne af skolens lange kurser har vi forskellige tilbud. Var det noget for dig at blive skibums? 4 måneder på Højskolen Østersøen med intensiv tysk, indføring i østrigske kultur- og arbejdsmarkedsforhold, skigymnastik og Salzburger Skilehrerverbands instruktørkursus på gletsjeren i Kaprun?

Eller er du interesseret i at forbedre dine sprogkundskaber – tysk eller engelsk? Et af højskolens specialer er netop sprogundervisning.

Kultur- og samfundsforhold er ligeledes en helt afgørende del af Højskolen Østersøens fundament – derfor kan du også vælge at beskæftige dig intensivt med filosofi, antropologi, idéhistorie og sprogteori.

Studietur

Der er knyttet en studierejse til hvert langt kursus på Højskolen Østersøen. Rejseugen er en obligatorisk del af kurset.

Der er en særlig studietur planlagt for skibumserne til Kaprun ved Zell am See for der at gennemføre Salzburger Skilehrer Verbands officielle skiinstruktøruddannelse (Anwärter). Du kan se meget mere om instruktørkurset under punktet for skibumsprojektet her på siden.

Livet sammen på højskolen

Det ligger i højskolens profil, at deltagerne på skolens lange kurser kommer fra alle egne af Europa. Derfor er fællessproget engelsk. Derfor må du forvente, at megen undervisning og meget af det, der sker i fællesskabet, finder sted på engelsk!

På Højskolen Østersøen møder du mennesker, der lever på helt andre grundlag, end du selv gør. Denne oplevelse kan sætte skub i din egen udvikling og du kan få del i en samtale om, hvad vi skal og vil med den verdensdel, vi bor i.

Et liv i bevægelse

Højskolen Østersøen ligger smukt ned til Aabenraa fjord og tæt på skoven. Denne optimale beliggenhed gør vi brug af, idet skolen råder over havkajakker og mountainbikes. Således kan du få rørt dig i havkajaktimerne på vandet og du kan få dig en cykeltur i skoven.

På skemaet på de lange kurser er der altid indlagt undervisning i det lokale sportscenter, hvor boldspil og styrketræning står i centrum. Sport, bevægelse og outdoor spiller med andre ord en vigtig rolle på Højskolen Østersøens lange kurser.

På siden her finder du også beskrivelser af skolens valgfag. For uanset om du vælger den ene eller den anden linje, så har du en række valgfag at vælge imellem derudover.

Hvordan ser mit skema ud?

Når du beslutter dig for et højskoleophold hos os har du valget mellem flere kombinationer af linjer, som du vælger når du har tilmeldt dig. Samtidig er der fællestimer og mange forskellige valgfag. Emnerne udspringer i kultur og samfund, sprog og idræt. Du kommer til at få et indblik i hvad de andre laver, og knytter bånd på tværs af linjerne. En fast del af ugen er idræt. Vejret bestemmer om vi bruger hallen eller naturen omkring Aabenraa fjord til at boltre os i. Og hvis du ikke kan få idræt nok, kan du vælge et idrætsvalgfag som supplement.

Linjefag

På Højskolen Østersøen kan du vælge mellem flere linjefag. Både i foråret og i efteråret har vi tysk som linjefag, der især henvender sig til skibumserne, der skal arbejde i sæsonen i Østrig. Vi har også Culture matters som linjefag.

Culture matters er en kultur- og sprogfaglig linje, der giver indblik i kulturforståelse, samfundsvidenskab, sprogvidenskab og engelsk som kultur- og arbejdssprog. Det søger at belyse hvordan kultur gør noget ved os og hvordan kulturforståelse og oplysning samt sproget kædet sammen er basale og nødvendige redskaber for at være til som menneske i verden i dag, både i forhold til uddannelse og arbejdsliv, men også politisk, moralsk og eksistentielt.

Sprogfag

Samtidig har vi en række yderligere sprogfag som engelsk, kinesisk og dansk som fremmedsprog. Når vi arbejder med sprog på Højskolen Østersøen er det med det mål at alle skal kunne tale sammen. Vi har elever fra alle hjørner af Europa, som lærer sprog med og af hinanden. Sammen har vi det sjovt med sprogene og derfor arbejder vi bl.a. med workshops, foredrag og emnedage. Alle elever har vidt forskellige forudsætninger og uanset hvor meget eller hvor lidt sprog du kan i forvejen, styrker vi din sprogkompetence. På alle niveauer – også dit. Vi arbejder på tre forskellige niveauer (begynder, let øvede, øvede), og vi ved, at vi kan give dig en positiv oplevelse ved at lære sprog. En oplevelse du måske ikke har med i bagagen, men som vi har 20 års erfaring med at give dig.

Valgfag

Foruden linjefag og sprogfag kan du vælge mellem en række forskellige valgfag. Det er ikke alle valgfag, der bliver tilbudt i hvert kursus, men herunder kan du se et udvalg af de valgfag som vi tidligere har haft. Kontakt os for at høre nærmere om de valgfag vi udbyder.

Tegning

Cook along

Sport

Outdoor

Filosofi

Europa i dag

Klaverspil

Videnskab

Tilmeld dig nu