Kom med til World Lab eller bliv skibums

På Højskolen Østersøens lange kurser inviterer vi mennesker fra hele Europa inden for til 18 ugers samvær, samtale og højt kvalificeret undervisning.

Her kan du forbedre dine sprogfærdigheder, forberede dig til et ophold som skiinstruktør i Østrig og udvikle bæredygtige løsninger til FN’s verdensmål. Vi tilbyder en unik kombination af debatter, workshops, arrangementer, udflugter og højskoleliv når det er allerbedst.

Forår og efterår

Efterårets lange kursus på Højskolen Østersøen finder sted fra den 11. august til 14. december 2018. 

Hvorfor på højskole?

Inden for rammerne af skolens lange kurser har vi forskellige tilbud. Var det noget for dig at blive skilærer? 4 måneder på Højskolen Østersøen med intensiv tysk, indføring i østrigske kultur- og arbejdsmarkedsforhold, skigymnastik og Salzburger Skilehrerverbands instruktørkursus på gletsjeren i Kaprun?

Eller er du interesseret i at forbedre dine sprogkundskaber – tysk eller engelsk? Et af højskolens specialer er netop sprogundervisning.

Vil du beskæftige dig med FN’s verdensmål? I løbet af kurset kommer du til at udvikle løsninger til en bedre og mere bæredygtig verden, bygge stærke netværk og forvandle idéer til færdige løsninger.

Livet sammen på højskolen

Det ligger i højskolens profil, at deltagerne på skolens lange kurser kommer fra alle egne af Europa. Derfor er fællessproget engelsk. Derfor må du forvente, at megen undervisning og meget af det, der sker i fællesskabet, finder sted på engelsk!

På Højskolen Østersøen møder du mennesker, der lever på helt andre grundlag, end du selv gør. Denne oplevelse kan sætte skub i din egen udvikling og du kan få del i en samtale om, hvad vi skal og vil med den verdensdel, vi bor i.

Et liv i bevægelse

Højskolen Østersøen ligger smukt ned til Aabenraa fjord og tæt på skoven. Denne optimale beliggenhed gør vi brug af, idet skolen råder over havkajakker og mountainbikes. Således kan du få rørt dig i havkajaktimerne på vandet og du kan få dig en cykeltur i skoven.

På skemaet på de lange kurser er der altid indlagt undervisning i det lokale sportscenter, hvor boldspil og styrketræning står i centrum. Sport, bevægelse og outdoor spiller med andre ord en vigtig rolle på Højskolen Østersøens lange kurser.

På siden her finder du også beskrivelser af skolens valgfag. For uanset om du vælger den ene eller den anden linje, så har du en række valgfag at vælge imellem derudover.

Hvordan ser mit skema ud?

Når du beslutter dig for et højskoleophold hos os har du valget mellem flere kombinationer af linjer, som du vælger når du har tilmeldt dig. Samtidig er der fællestimer og mange forskellige valgfag. Der er fokus på bæredygtighed, sprog og idræt. Du kommer til at få et indblik i hvad de andre laver, og knytter bånd på tværs af linjerne. En fast del af ugen er idræt. Vejret bestemmer om vi bruger hallen eller naturen omkring Aabenraa fjord til at boltre os i. Og hvis du ikke kan få idræt nok, kan du vælge et idrætsvalgfag som supplement.

Linjefag

På Højskolen Østersøen kan du vælge mellem flere linjefag. Både i foråret og i efteråret har vi tysk som linjefag, der især henvender sig til skilærerne, der skal arbejde i sæsonen i Østrig. Samtidig har vi et linjefag der beskæftiger sig med FN’s verdensmål under overskriften World Lab – Ideas for Tomorrow.

Sammen med vores partnere tilbyder vi fire måneders intensiv undervisning, workshops og foredrag med henblik på at skabe fungerende, skalerbare løsninger til verdens store udfordringer. Det sker som en opfølgning til det store UNLEASH-projekt, hvor Højskolen Østersøen spillede en central rolle med temaet Bæredygtige Byer.

Sprog

Samtidig har vi en række yderligere sprogfag som engelsk, kinesisk og dansk som fremmedsprog. Når vi arbejder med sprog på Højskolen Østersøen er det med det mål at alle skal kunne tale sammen. Vi har elever fra alle hjørner af Europa, som lærer sprog med og af hinanden. Sammen har vi det sjovt med sprogene og derfor arbejder vi bl.a. med workshops, foredrag og emnedage. Alle elever har vidt forskellige forudsætninger og uanset hvor meget eller hvor lidt sprog du kan i forvejen, styrker vi din sprogkompetence. På alle niveauer – også dit. Vi arbejder på tre forskellige niveauer (begynder, let øvede, øvede), og vi ved, at vi kan give dig en positiv oplevelse ved at lære sprog. En oplevelse du måske ikke har med i bagagen, men som vi har 20 års erfaring med at give dig.

Valgfag

Foruden linjefag og sprogfag kan du vælge mellem en række forskellige valgfag. Det er ikke alle valgfag, der bliver tilbudt i hvert kursus, men herunder kan du se et udvalg af de valgfag som vi tidligere har haft. Kontakt os for at høre nærmere om de valgfag vi udbyder.

Tegning

Sport

Outdoor

Europa i dag

Tilmeld dig nu