Køkkenet

Et højskoleophold er en oplevelse for alle sanser – også smags- og synssansen. I løbet af et højskole kursus kommer du til at få masser af input til hjernen. Maden er det brændstof der skal til for at hjernen kan optage alle de nye indtryk. Derfor lægger vi i køkkenet os i selen for at give dig den bedste oplevelse dagen igennem.

Vi starter hver morgen med en morgenbuffet bestående af varme boller, yoghurt fra det regionale mejeri med hjemmelavet mysli og frisk frugt. Du kan vælge mellem forskellige oste, der også leveres af det regionale mejeri. Der er kaffe og the på kanderne, men du kan også vælge et koldt glas juice at starte dagen på.

Formiddagspausen giver et naturligt afbræk i undervisningen – både på de korte og lange højskolekurser. Her serverer køkkenet kaffe og the og en lille kulinarisk overraskelse.

Middagsmaden består (næsten) altid af en varm ret. Menuen varieres så du ikke får det samme at spise hver dag. Retterne baseres på svin, okse og kalvekød, kylling og fisk. Som tilbehør kan du vælge mellem tre forskellige salater med tilhørende hjemmelavede dressinger samt flutes. Er du vegetar eller har andre specifikke kostbehov, beder vi dig om at gøre opmærksom på det allerede ved tilmelding. Så laver vi et spændende alternativ, der tager hensyn til dine behov.

I løbet af eftermiddagen er der mulighed for en kop kaffe eller the og frisk frugt. Så længe du bevarer lidt appetit til aftensmåltidet, kan du spise som du lyster.

Den kolde aftenbuffet består af flere slags (groft) brød med forskelligt pålæg, fiskeanretninger mv. Vi serverer ofte et par lune retter. I vinterperioden finder du typisk forskellige typer af suppe, med hjemmebagt flutes. Buffeten rundes af med et udvalg af spændende oste og kiks.

Vi håber du har fået et lille indblik i hvordan vi gør vores bedste for at bidrage til din højskole oplevelse, og glæder os til at se dig på Højskolen Østersøen.