Project Description

Familiekursus: Vild Mad

13.  – 19. oktober 2019

TILMELDING

Tør du at smage en østers? Kan man spise en dunhammer? Hvordan laver man en vildmads pizza?

Kom med på eventyr i naturen, hvor vi udforsker det vilde madlandskab i Sønderjylland. Vi tager på opdagelse i naturen, finder og fanger vores egen mad. Sammen med den traditionelle madlavning vi kender fra vores eget køkken, kombinerer vi den vilde mad og lærer at finde, høste og behandle vilde råvarer.

Vild Mad i børnehøjde tager jer med på en rejse gennem det Syddanske madlandskab, hvor I vil få vejledning og inspiration af biolog Katrine Turner og Mikkel Wejdemann. I får input til at gøre jeres madlavning endnu mere vild og velsmagende.

Efter dette kursus kan I invitere naturens spisekammer ind i jeres hverdag, og kan sikkert udforske og opdage naturen sammen. Vi udfordrer smagsløgene og prøver kræfter med at udvikle nye lækre og inspirerende retter. Alt sammen krydret med et klassisk højskoleophold, der byder på samvær med andre børnefamilier, hyggelige og sjove oplevelser omkring gryderne, sanseudfordrende oplevelser og natureventyr.

Vi glæder os til at tage imod jer!

Se det fulde program lige her

Priser

DKK 4.500 pr. person (Dobbeltværelse) /  DKK 5.500 pr. person (Enkeltværelse)

Børn: 0-1 år Gratis / 2-7 år DKK 1.500 pr. barn / 8-14 år DKK 1.900 pr. barn

Bemærk: èn person med barn/børn skal betale for enkeltværelse.

Alt inkluderet

På Højskolen Østersøen har vi valgt at inkludere alle dele af opholdet i prisen for kurset. Vi synes det er nemmere for dig at gennemskue hvad du får, og vi slipper for at skrive en masse med småt!

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Tinglev station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du er på kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Kursusprogram

Med Vild Mad kurset vil du være i stand til at bruge naturens spisekammer i din hverdag, og få værktøjer til sikkert at udforske og opdage flere arter, og nye måder at tilberede vild mad på. Du vil både få faglig viden og praktisk erfaring, der klæder dig på til at spise af naturens skattekammer.

Se det fulde program lige her

Kursusansvarlig: Katrine Turner

Katrine Turner er uddannet biolog og forfatter til ‘Naturhaven – den mangfoldige have’ og har blandt andet arbejdet med at plukke vilde urter til restauranter, designet haver fx på Naturhistorisk Museum Aarhus og restaurant Gemyse. Derudover har hun været i Afrika og arbejde på forskellige projekter om bæredygtig landbrug, skovlandbrug og økosystemtjenester. Katrine ser sine kursister i øjenhøjde og formår at formidle kompliceret indhold på en let forståelig og pragmatisk måde. Hun kan om nogen klæde jer på til at komme retur i naturen.

Andre kursusundervisere: Mikkel Wejdemann

Mikkel driver til dagligt konsulentvirksomheden MadMikkel, og han står bl.a. bag kogebogen ”Vores hav”, hvor der er fokus på, hvad vi kan finde af lækkerier i havet omkring os. Han har desuden været efterskolelærer gennem 7 år, hvor han startede den populære Gastronomilinje op.   Et stort fokus for Mikkel er hvordan man får integreret nye og ukendte råvarer i sin daglige madlavning. Mikkel har stor passion for at arbejde med børn og unge om mad og inspirere dem til at udfolde sig gennem madlavning.

Læs meget mere om Mad Mikkel lige her.

Tilmeld dig via denne formular