Projekbeskrivelse

Akvarel- og Collagekursus

26. maj – 01. juni 2019

Afholdt!

Akvarelmaleri er magi når arbejdet med den flydende farve, lyset og motivet lykkes. Men ofte er man ladt tilbage med en stak akvareller, hvor noget gik galt. Disse ark vil vi ofre opmærksomhed, da collagen i disse år vinder indpas i billedkunsten og dermed giver uanede muligheder for nye udtryk – også inden for akvarelmaleri. Vi giver os i kast med udklip, afrivning, dekonstruktion og genopbygning. Vi skaber ”collage-materiale” af akvareller, farveprøver og sjove eksperimenter, men tilføjer også billedmateriale fra magasiner, blade, fotos, billedbøger og lignende. Inspiration til motiver henter vi i opstillinger og objekter – samt det vi falder over, når vi går på billedjagt for efterfølgende at sætte nye verdener sammen gennem øvelser, udfordringer og fabuleringer med farver, figurer og temaer.

Kurset afholdes parallelt med vandrekurset ”Sønderjyske landskaber”, og der vil være fællesaktiviteter i form af foredrag, aftenarrangementer og morgensang med deltagerne fra dette hold.

Priser

Du kan vælge om du ønsker at bo på enkelt eller dobbeltværelse. Hvis du ønsker at bo på enkeltværelse betaler du en merpris på 600 kr. Hvis du ønsker at bo sammen med en ven eller veninde, kan dette også arrangeres.

DKK 4.700,- (Dobbeltværelse) / DKK 5.300,- (Enkeltværelse)

Alt inkluderet

På Højskolen Østersøen har vi valgt at inkludere alle dele af opholdet i prisen for kurset. Vi synes det er nemmere for dig at gennemskue hvad du får, og vi slipper for at skrive en masse med småt!

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Tinglev station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du er på kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Medbring – om muligt

Akvarelfarver, pensler, tegneredskaber (blyanter og viskelæder) gerne forskellige slags penne (fx kuglepenne, linere, markere – både vandfaste og ikke vandfaste), skitseblok, en rigtig god saks samt evt. skalpel/hobbykniv.

Medbring gerne andre yndlingsmaterialer (vandopløselige farvekridt, Posca-tuscher, blæk etc.) hvis du har mulighed for det – og rigtig gerne en stak gamle magasiner, blade, billedbøger eller lignende. Medbring også en yndlingsting fra dit eget ”Wunderkammer” til inspiration.

Der kan købes akvarelpapir (300 g), kinesisk rispapir og tegnepapir af god kvalitet til rimelige priser på højskolen. Ligesom, der vil være lim, tape, tegneunderlag og andet materiale til fri afbenyttelse under kurset.

Akvarel- og collagekursus

Her er et uddrag af kursusprogrammet for Akvarel- og collagekursus

  • Værkstedsundervisning
  • Ekskursion til Løgumkloster
  • Sangaften
  • Inspirationsoplæg

Se det fulde program lige her

Kursusvejleder: Anja Kjølby

Jeg er uddannet fra Den Frie Lærerskole, Ollerup, med speciale i billedkunst. Jeg har været mange år i højskolebranchen som kunstlærer og kursusleder, men har også de seneste år arbejdet som natur- og kulturformidler hos Sort Safari. På højskolen står jeg primært for tilrettelæggelse af de korte kurser samt kursusledelse. Og så holder jeg foredrag om kunst. Desuden underviser jeg i værkstedsfag som tegning, akvarel og collage. Privat er jeg passioneret have-ejer, og derudover dyrker jeg latter, læselyst og langsomhed – kun for fornøjelsens skyld.”

Kursusunderviser:

  • Kaare Meldgaard
  • Niels Bjørn Wied
  • Niels Troldborg