Project Description

Dansk tysk sprog og kulturmøde

27. oktober – 2. november 2019

TILMELDING

Dansk Tysk kultur- og sprogmøde

På Højskolen Østersøen lærer tyskere og danskere sprog af og med hinanden. For os hænger sprog og kultur sammen som to sider af en mønt. Du bor i samme bygning, som undervisningen foregår i, og du får derfor mulighed for at lære sprog døgnet rundt – også uden for undervisningen f.eks. ved måltider og fællesaktiviteter. Samtidig med, at du lærer tysk, lærer du også den tyske kultur at kende. Vi forstår sprog som et værktøj og ikke som et studieobjekt. Undervisningen er kommunikativt anlagt. Derfor gør vi, hvad vi kan for, at du så hurtigt som muligt bliver i stand til at bruge og udtrykke dig på fremmedsproget.

Kurset byder på en uges intensiv undervisning for både danskere og tyskere, som vil lære mere om nabolandets sprog og kultur. Du lærer meget ved den kommunikative undervisning, som foregår på små hold, uanset om du er begynder eller erfaren. I tandemundervisning arbejder du sammen med en tysker. Du sidder med en modersmålstalende tysker, hvor I sammen lærer hinandens sprog ved at lave opgaver og tale om forskellige emner. Det er en effektiv og spændende måde at lære sproget på. Udover den sproglige dimension giver kurset dig indsigt i tysk samfund, kultur og dagligdag.

Der indgår emnearbejde, workshops og ekskursioner i kurset. Det daglige dansk-tyske samvær på skolen sikrer, at du træner dit tyske og øger din viden om tyske forhold, hvilket også kan komme dig til gode på arbejde, på rejser og i samvær med tysktalende.

Priser

Du kan vælge om du ønsker at bo på enkelt eller dobbeltværelse. Hvis du ønsker at bo på enkeltværelse betaler du en merpris på typisk 600,- kr. Hvis du ønsker at bo sammen med en ven eller veninde, skal du blot oplyse personens navn ved tilmelding.

DKK 4.700,- (Dobbeltværelse) / DKK 5.300,- (Enkeltværelse)

DKK 3.290 (Dagselev uden overnatning på højskolen)

Alt inkluderet

På Højskolen Østersøen har vi valgt at inkludere alle dele af opholdet i prisen for kurset. Vi synes det er nemmere for dig at gennemskue hvad du får, og vi slipper for at skrive en masse med småt!

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Tinglev station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du tager på en kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Kursusprogram

Det fulde program kommer snarest

Tilmeld dig via denne formular

Kursbeschreibung

Erleben Sie eine Woche mit intensivem, unterhaltsamem und anwendungsorientiertem Unterricht für Dänen und Deutsche, die ihre Sprachkompetenzen verbessern und ihr Wissen über das Nachbarland erweitern wollen.

Das Sprachseminar vermittelt durch themenorientiertes Arbeiten, Workshops, Vorträge und Exkursionen Einblicke und Wissen über die dänische Kultur, die Gesellschaft und das Alltagsleben in Dänemark. Darüber hinaus steht die Begegnung mit dänischen Teilnehmern, die Deutsch lernen im Vordergrund: im Tandemunterricht erhalten Sie die Möglichkeit, mit einem muttersprachlichen Partner gemeinsam zu arbeiten.

Unsere Sprach- und Kulturseminare werden dadurch zu einer interkulturellen Werkstatt, in der die Sprache und das gemeinschaftliche Erleben und Lernen im Vordergrund stehen. Die Seminare richten sich an alle Dänemark-Fans, die beruflich oder privat, mit oder ohne Vorkenntnisse, Interesse an der dänischen Sprache haben: zum ersten Kennenlernen und „Reinschnuppern“, zum Wiederauffrischen und Aktivieren und sowie Vertiefen und Erweitern der Vorkenntnisse.

Preis

Preis pro Person im Doppelzimmer: 630 euro
Einzelzimmer: 710 euro

Der Preis beeinhaltet:

Unterricht und Unterrichtsmaterial

Unterkunft, Bettwäsche, Handtücher

Vollverpflegung

Exkursionen und programmgebundene Eintrittsgelder

ANMELDUNG