Project Description

Den Meningsfulde Død

27. oktober – 02. november 2019

TILMELDING

Den Meningsfulde Død

Vi skal alle dø, men alligevel taler vi sjældent om det. Til daglig forbinder vi døden med tab, sorg og ulykke, men hvad hvis vi betragter den som en gave fra livet? Det undersøger vi på dette korte kursus, hvor vi går i dialog med døden som filosofisk fænomen. Vi vil blandt andet se nærmere på de religiøse og filosofiske tanker, som mennesket igennem tiden har gjort sig om døden, lytte til biologiens svar på, hvorfor liv og død hænger uløseligt sammen og høre, hvordan vi lærer at leve med døden igennem sorgbearbejdning og meningsfulde fællesskaber.

Undervejs inviteres du til at reflektere sammen med de øvrige deltagere i kursets samtalesaloner og til at indgå i øvelser, hvor du kan blive mere afklaret med, hvordan du forholder dig til din egen dødelighed.

Mening, integritet og værdighed er nøgleordene, når vi begiver os af sted sammen – svarene kommer du med.

Se det fulde program her

Priser

Du kan vælge om du ønsker at bo på enkelt eller dobbeltværelse. Hvis du ønsker at bo på enkeltværelse betaler du en merpris på 600 kr. Hvis du ønsker at bo sammen med en ven eller veninde, kan dette også arrangeres.

DKK 4.300,- (Dobbeltværelse) / DKK 4.900,- (Enkeltværelse)

Alt inkluderet

På Højskolen Østersøen har vi valgt at inkludere alle dele af opholdet i prisen for kurset. Vi synes det er nemmere for dig at gennemskue hvad du får, og vi slipper for at skrive en masse med småt!

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Tinglev station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du er på kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Kursusprogram

Her er et uddrag af kursusprogrammet for ‘Den meningsfulde død’

  • Oplæg, foredrag og debat
  • Filosofisk vandring
  • Kunstnerisk workshop
  • Tid til refleksion

Se det fulde program her

Kursusansvarlig: Forstander Morten Erbs og filosof David Mark Larsson

David Mark Larsson er Cand.mag. i filosofi og japansk. Privatpraktiserende filosof. Formand for Dansk Selskab for Filosofisk Praksis.

Andre kursusundervisere:

  • Katrine Turner
  • Anja Kjølby
  • Karsten Nissen

Tilmeld dig via følgende tilmeldingsformular