Project Description

Musik, Kunst & Ballet

06. oktober – 12. oktober 2019

TILMELDING

Højskolen Østersøen åbner dørene for en uge i kunsten og musikkens tegn. Kurset byder på et indblik i spændende perioder i den tyske kunsts historie, når vi ser på tiden op til 2. Verdenskrig og den berygtede udstilling ”Entartete Kunst”, den aktuelle debat om maleren Emil Nolde samt efterkrigstidens store navne, der har måtte kæmpe sig vej frem og gøre op med fortiden. I Hamburg vises dette efterår tidlige værker af: Richter, Baselitz, Polke og Kiefer. Vi besøger udstillingen og skal ved samme lejlighed i Staatsoper for at se balletten ”Das Lied von der Erde” skabt af stedets legendariske balletmester John Neumeier med musik af Gustav Mahler.

Desuden går turen til Flensburg, hvor Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester giver efterårets anden store symfonikoncert bl.a. med Rachmaninows 3. symfoni på programmet. Ugen sluttes af med et besøg på Nolde Museet syd for grænsen.

Kom og vær med til en forrygende uge med store kulturoplevelser i grænselandet.

Se det fulde program her

Praktisk info

Husk at medbringe pas/billedlegitimation samt Euro

Priser

Du kan vælge om du ønsker at bo på enkelt eller dobbeltværelse. Hvis du ønsker at bo på enkeltværelse betaler du en merpris på 600 kr. Hvis du ønsker at bo sammen med en ven eller veninde, kan dette også arrangeres.

DKK 5.100,- (Dobbeltværelse) / DKK 5.700,- (Enkeltværelse)

Alt inkluderet

På Højskolen Østersøen har vi valgt at inkludere alle dele af opholdet i prisen for kurset. Vi synes det er nemmere for dig at gennemskue hvad du får, og vi slipper for at skrive en masse med småt!

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Tinglev station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du er på kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Kursusprogram

Her er et uddrag af kursusprogrammet for Musik, kunst & ballet

  • Foredrag og oplæg af højskolelærer Anja Kjølby og Niels Troldborg, samt Jørn Buch historiker og foredragsholder
  • Ekskursion til Nolde museum
  • Udstilling og ballet i Hamborg
  • Koncert i Flensburg

Se det fulde program her

Kursusansvarlig: Niels Troldborg & Anja Kjølby

Andre kursusundervisere:

  • Jørn Buch, historiker og foredragsholder

Tilmeld dig via denne formular.