Project Description

Østens Filosofi

29. september – 05. oktober 2019

TILMELDING

Østens Filosofi

Kan Konfutse, Laotse, og Østens øvrige tænkere forandre dit liv? Det spørgsmål undersøger vi på dette korte kursus, hvor vi stiller skarpt på Østens store filosoffer og spørger ind til, hvordan de kan hjælpe os til at leve livet godt.

I de seneste årtier er meditation, mindfulness, yoga og tai-chi blevet faste bestanddele i danskernes hverdag, men hvor godt kender vi egentlig de filosofiske grundprincipper som ligger bag? Med udgangspunkt i denne problemstilling drager vi tilbage det gamle Indien, oldtidens Kina og feudaltidens Japan for at blive klogere på idéerne bag – og ikke mindst på os selv. Det vil især være yogaen, konfucianismen, daoismen og zenbuddhismen, som får vores fokus og det er ikke tilfældigt: alle understreger de nemlig, at filosofi i sidste ende altid bør være orienteret mod konkret handling frem for abstrakt teori. Du skal derfor ikke forvente et idéhistorisk kursus i traditionel forstand, men derimod en handlingsorienteret, virkelighedsnær og personlig rejse igennem mere end 2.500 års idéhistorie.

For at få filosofien helt ind under huden er kurset bygget op omkring praktiske øvelser, tekstlæsning, billedkunst, samtalesaloner og meget andet, hvor det er dig og dine medkursister, som er med til at skabe fortællingen om nutidens møde med østens filosofi.

Forvent derfor det uventede, når Østens filosofi gør sit indtog på Højskolen Østersøen i 6 intense dage.

Priser

Du kan vælge om du ønsker at bo på enkelt eller dobbeltværelse. Hvis du ønsker at bo på enkeltværelse betaler du en merpris på 600 kr. Hvis du ønsker at bo sammen med en ven eller veninde, kan dette også arrangeres.

DKK 4.300,- (Dobbeltværelse) / DKK 4.900,- (Enkeltværelse)

Alt inkluderet

På Højskolen Østersøen har vi valgt at inkludere alle dele af opholdet i prisen for kurset. Vi synes det er nemmere for dig at gennemskue hvad du får, og vi slipper for at skrive en masse med småt!

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Tinglev station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du er på kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Kursusprogram

Her er nogle af de ting du kan opleve på Østens Filosofi

  • Oplæg og debat med forstander Morten Erbs og filosof David Mark Larsson
  • Praktiske øvelser med yoga og tai-chi
  • Samtalesaloner

Se det fulde kursusprogram her

Kursusansvarlig: Forstander Morten Erbs

Andre kursusundervisere: Filosof David Mark Larsson

David Mark Larsson kommer som gæsteunderviser på Østens Filosofi, og er ligeledes medforfatter til kurset.

David Mark Larsson er uddannet filosof med speciale i østens filosofi og har arbejdet indenfor mange forskellige perspektiver indenfor filosofien. Udover hans daglige arbejde i Syddjurs kommune er han formand for Dansk Selskab for Filosofisk Praksis (DSFP).

Tilmeld dig via denne formular