Projekbeskrivelse

Tegne- og akvarelkursus

01. – 07. september 2019

Grib penslen eller blyanten og vær med til at udfordre synet som sans. Vi høster inspiration i efterårets farver, landskabets linier og naturens skatkammer af spændende former. En klassisk genre indenfor akvarelmaleriet og tegnekunsten er opstillingen og gengivelsen af ting fra naturen. Vi udfordrer dette traditionelle billede med fragmenteringer, abstraktion eller ekspressionistiske farvevalg, når du præsenteres for opstillinger med fx blomster, frøstande, knudrede grene, sten, plantedele kombineret med andre objekter.

Undervisningen vil bestå af oplæg og øvelser, plads til fordybelse og fokus vil være på det eksperimenterende, legende og fabulerende. Vi arbejder med akvarel understøttet af tegning, og undervejs tilføjes materialer som kul, tusch, farvekridt og gouache.

Glæd dig til en uge i kreativitetens tegn, hvor vi sammen udvider vores billedsprog.

Medbring – om muligt:

Akvarelfarver, pensler, tegneredskaber (blyanter og viskelæder) gerne forskellige slags penne (fx kuglepenne, linere, markere – både vandfaste og ikke vandfaste) og en skitseblok. Medbring gerne andre yndlingsmaterialer (vandopløselige farvekridt, Posca-tuscher, blæk etc.) hvis du har mulighed for det. Du er velkommen til at medbringe et objekt/en ting som kan indgå i dine opstillinger, hvis du har lyst.

Der kan købes akvarelpapir (300 g), kinesisk rispapir og tegnepapir af god kvalitet til rimelige priser på højskolen. Ligesom, der vil være lim, tape, tegneunderlag og andet materiale til fri afbenyttelse under kurset.

Kursusleder: Kathleen Toft

Priser

5.300 kr. for enkeltværelse

4.700 kr. for dobbeltværelse

Søndag d. 01. september

16:00Dørene åbnes for ankomst og indkvartering
17:00Gratis bus afgår fra Tinglev station til højskolen, til dem der har bestilt. Bussen er tilpasset toget fra Tinglev station.
18:00Aftensmad
19:00Velkomst & kursusintroduktion

Mandag d. 02. september

08:45Morgensamling
09:30”Et bibliotek over naturens former”– Sådan kaldte billedhuggeren Henry Moore sin samling af muslingeskaller, knogler, pinde, flintesten, rullesten og fossiler. Vi ser nærmere på kunstens samlinger og registreringer af naturens former. Inspirationsoplæg og værkstedsundervisning v/Kathleen Toft
14:00Værkstedsundervisning v/Kathleen Toft
19:30Tegne-øvelser på værkstedet v/Kathleen Toft

Tirsdag d. 03. september

08:45Morgensamling
09:30Værkstedsundervisning v/Kathleen Toft
14:00Værkstedsundervisning v/Kathleen Toft
19:30Højskolelærer, biolog og natur(have)entusiast Katrine Turner: Vildskab! Hør om vilde haver, bynatur og om hvordan du får naturen tættere ind på livet.

Onsdag d. 04. september

08:45Morgensamling
09:30Værkstedsundervisning v/Kathleen Toft
13:00Eftermiddagstur til Kegnæsmed besøg hos kunstner Hanne Skyum: Turen går til det smukke Kegnæs, hvor vi skal besøge Hanne Skyum, der er kendt som gobelinvæver, men også arbejder med maleri, grafik og foto - ofte med naturen som inspirationskilde. Hanne byder velkommen i præstegården, og vil fortælle om sit kunstneriske virke og vise sit værksted frem.
19:30Sangaften med Niels Troldborg ved klaveret.

Torsdag d. 05. september

08:45Morgensamling
09:30”Blomsten som billede” – At male blomster var tidligere regnet for en syssel for kvinder. Men blomster har igennem århundreder fascineret og fængslet både mandlige og kvindelige kunstnere og beskuere. Vi ser nærmere på blomsten som motiv fra 1600-tallets hollandske tulipan-mestre til samtidskunsten udforskning af et ældgammelt emne. Inspirationsoplæg og værkstedsundervisning v/Kathleen Toft
14:00Værkstedsundervisning v/Kathleen Toft
19:30Friaften med mulighed for at arbejde selvstændigt på værkstedet.

Fredag d. 06. september

08:45Morgensamling
09:30Værkstedsundervisning v/Kathleen Toft
14:00Værkstedsundervisning. Vi afslutter ugens forløb og gør klar til fernisering v/Kathleen Toft
18:00Afslutningsmiddag
19:30Fernisering med tegninger og akvareller. Herefter hyggeligt samvær.

Lørdag d. 07. september

08:45Morgensamling
09:00Farvel og på gensyn
09:30Gratis bus afgår fra højskolen til Tinglev Station, til dem der har bestilt. Bussen er tilpasset toget fra Tinglev station.

Kursusprogram

Faste indslag*

07:30 Morgenbuffet 

12:00 Frokost – varm anretning

18:00 Middag – kold anretning

Alt sammen tilberedt af vores fantastiske køkken med chefkok Francois Top ved roret.

*Med mindre andet er skrevet i programmet.

Download det fulde program