Project Description

Vild Mad

21.  – 27. juli 2019

TILMELDING

Vild Mad

Dette kursus er en introduktion til det vilde køkken, og til de mange forskellige ressourcer vi finder i naturen. Det er en indførelse i hvilke planter og dyr man kan finde, hvordan man identificere dem – og sidst men ikke mindst – hvordan man høster, opbevarer og tilbereder den vilde mad bedst muligt.

Kurset vil tage jer på en tur gennem det syddanske kultur- og naturlandskab, samt give en forståelse for forskellige økosystemer, deres funktioner og spændende madoplevelser. Maden kan tilberedes på et utal af måder, om det er i et fuldt udstyret køkken, over bålet på stranden, eller på glasblusset på shelterturen.

Så hvis du gerne vil kunne finde mad i naturen, i stedet for at slæbe det hele med hjemmefra, næste gang i skal på sheltertur? Eller elsker du bare at gå i naturen, og ønsker at vide mere og blive inspireret? Efter dette kursus vil du være i stand til at bruge naturens spisekammer i din hverdag, og vil have værktøjerne til sikkert at udforske og opdage flere arter, og nye måder at tilberede vild mad på.

Se det fulde program lige her

Priser

Du kan vælge om du ønsker at bo på enkelt eller dobbeltværelse. Hvis du ønsker at bo på enkeltværelse betaler du en merpris på 600 kr. Hvis du ønsker at bo sammen med en ven eller veninde, kan dette også arrangeres.

DKK 4.600,00 (Dobbeltværelse) /  DKK 5.200,00 (Enkeltværelse)

Alt inkluderet

På Højskolen Østersøen har vi valgt at inkludere alle dele af opholdet i prisen for kurset. Vi synes det er nemmere for dig at gennemskue hvad du får, og vi slipper for at skrive en masse med småt!

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Tinglev station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du er på kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Kursusansvarlig: Katrine Turner

Jeres kursusvejleder på Havebrugskurserne er Katrine Turner, hun er uddannet biolog og forfatter til ‘Naturhaven – den mangfoldige have’ og har blandt andet arbejdet med at plukke vilde urter til restauranter, designet haver fx på Naturhistorisk Museum Aarhus og restaurant Gemyse. Derudover har hun været i Afrika og arbejde på forskellige projekter om bæredygtig landbrug, skovlandbrug og økosystemtjenester. Katrine ser sine kursister i øjenhøjde og formår at formidle kompliceret indhold på en let forståelig og pragmatisk måde. Hun kan om nogen klæde dig på til at komme retur i naturen.

Andre kursusundervisere: Mikkel Wejdemann

Du vil få gastronomisk vejledning og input til at gøre din madlavning endnu mere vild og velsmagende af Mikkel Wejdemann. Mikkel driver til dagligt konsulentvirksomheden MadMikkel, og han står bl.a. bag kogebogen ”Vores hav”, hvor der er fokus på, hvad vi kan finde af lækkerier i havet omkring os. Et andet stort fokus for hans arbejde med maden er, hvordan man får integreret nye og ukendte råvarer i sin daglige madlavning. Der bliver undervejs derfor rig mulighed for at få udfordret sine smagsløg og samtidig prøvet kræfter med at udvikle nye lækre og inspirerende retter. Det hele bliver naturligvis krydret med en masse hyggelige og sjove oplevelser omkring gryderne, og ikke mindst når vi sammen smager på dagens vilde menu.”

Læs mere om Mad Mikkel lige her.

Tilmeld dig via denne formular