FORSTANDER

LÆRERE

Kaare betyder den krølhårede – og jeg har til tider en krøllet hjerne, hvad enten det gælder at filosofere over livets store spørgsmål, eller finde nye områder at udforske sammen med mine elever. Jeg nyder gode samtaler og aktivt samvær – og frem for alt at møde mennesker fra hele Europa som kan berige vores hverdag her på højskolen.

Jeg er uddannet fra Den Frie Lærerskole, Ollerup, med speciale i billedkunst. Jeg har været mange år i højskolebranchen som kunstlærer og kursusleder, men har også de seneste år arbejdet som natur- og kulturformidler hos Sort Safari. På højskolen står jeg primært for tilrettelæggelse af de korte kurser samt kursusledelse. Og så holder jeg foredrag om kunst. Desuden underviser jeg i værkstedsfag som tegning, akvarel og collage. Privat er jeg passioneret have-ejer, og derudover dyrker jeg latter, læselyst og langsomhed – kun for fornøjelsens skyld.

Niels Kristian Troldborg er uddannet i Musikvidenskab fra Århus Universitet og som pianist fra solistklassen ved det Jyske Musikkonservatorium, og har været efterskolelærer på Ingstrup Efterskole og Højskolelærer på Løgumkloster Højskole før han kom til Højskolen Østersøen. Her på skolen underviser Niels i klaver, musik, kor og sang, holder foredrag om musik og musikrelaterede emner på korte og lange kurser, og spiller klaver til morgensang, fællessang, koncertaftner, sangaftner mv.

Niels Bjørn Wied

Jeg er en Østeuropanørd opvokset i den østjyske muld. Mit hjerte brænder i lige høj grad for kultur og politik, og det fik mig til at læse Russisk og samfundsfag på Aarhus universitet. Jeg begejstres af Dostojevskij og Tolstojs bøger, russiske pandekager, baltiske film, international politik, EU og demokratiudvikling. Jeg har boet i Rusland, Letland og Belgien. Ved siden af studiet har jeg bl.a. stablet en baltisk filmfestival på benene og holdt foredrag om Putins Rusland. Kort fortalt er jeg meget optaget af kulturformidling og mellemfolkelig dialog på tværs af grænserne. Hjemme i andedammen trækker jeg gerne i gummirøjserne når jeg skal jage kantareller eller fortidslevn i de danske landskaber.

Højskolelærer Katrine Turner

Katrine Turner

Katrine er uddannet biolog og har lavet en ph.d. i bæredygtig landskabsforvaltning fra Aarhus Universitet. Før hun kom til højskolen, har hun i flere år været bosat i Østafrika, og arbejdet rundt omkring på kontinentet på forskellige forskningsprojekter i biodiversitet, bæredygtig naturressourceforvaltning og smålandbrug. Sideløbende har hun, igennem sin virksomhed Vildskab, beskæftiget sig med nordisk bynatur og især vilde haver, og har haft fokus på biodiversitet og spiselig natur i byrummet og i hverdagen. Det er blevet til en havebog og flere anlægsprojekter, bl.a. på Naturhistorisk Museum Aarhus, Den Vilde Spiselige Have på restaurant Gemyse, samt private og offentlige haveanlæg. I fritiden står den også på natur, friluftsliv og afslapning i den vilde kolonihave.

KONTOR

Xiaoyu Jørgensen

Lene Tæstensen

KØKKEN

Anja Holst

Chamilla Bossen

Mette Christiansen

Conny Grau

Jette Gjerlev

SERVICE

Martin Fangel

Flemming Hansen

Per Hamann

Marianne Schmidt