FORSTANDER

LÆRERE

km@hojoster.dk

Kaare betyder den krølhårede – og jeg har til tider en krøllet hjerne, hvad enten det gælder at filosofere over livets store spørgsmål, eller finde nye områder at udforske sammen med mine elever. Jeg nyder gode samtaler og aktivt samvær – og frem for alt at møde mennesker fra hele Europa som kan berige vores hverdag her på højskolen.

ak@hojoster.dk

Jeg er uddannet fra Den Frie Lærerskole, Ollerup, med speciale i billedkunst. Jeg har været mange år i højskolebranchen som kunstlærer og kursusleder, men har også de seneste år arbejdet som natur- og kulturformidler hos Sort Safari. På højskolen står jeg primært for tilrettelæggelse af de korte kurser samt kursusledelse. Og så holder jeg foredrag om kunst. Desuden underviser jeg i værkstedsfag som tegning, akvarel og collage. Privat er jeg passioneret have-ejer, og derudover dyrker jeg latter, læselyst og langsomhed – kun for fornøjelsens skyld.

nt@hojoster.dk

Niels Kristian Troldborg er uddannet i Musikvidenskab fra Århus Universitet og som pianist fra solistklassen ved det Jyske Musikkonservatorium, og har været efterskolelærer på Ingstrup Efterskole og Højskolelærer på Løgumkloster Højskole før han kom til Højskolen Østersøen. Her på skolen underviser Niels i klaver, musik, kor og sang, holder foredrag om musik og musikrelaterede emner på korte og lange kurser, og spiller klaver til morgensang, fællessang, koncertaftner, sangaftner mv.

Jimmi Ekløv

je@hojoster.dk

Jeg har læst teologi og journalistik og har tilbragt mange år i Sverige, hvor jeg arbejdede på landsdækkende TV. Så kristendom, religion, etiske debatter,  journalistik og kommunikation er noget som interesserer mig meget. Fodbold og svømning er også en af mine helt store passioner. Yndlingskunstnere er Raphael, Botticelli, og Thorvaldsen. Clint Eastwood anser jeg som en stor fortæller og en rigtig god instruktør. Musikalsk er jeg til Mozart, Vivaldi og Indie.

Niels Bjørn Wied

Jeg er en Østeuropanørd opvokset i den østjyske muld. Mit hjerte brænder i lige høj grad for kultur og politik, og det fik mig til at læse Russisk og samfundsfag på Aarhus universitet. Jeg begejstres af Dostojevskij og Tolstojs bøger, russiske pandekager, baltiske film, international politik, EU og demokratiudvikling. Jeg har boet i Rusland, Letland og Belgien. Ved siden af studiet har jeg bl.a. stablet en baltisk filmfestival på benene og holdt foredrag om Putins Rusland. Kort fortalt er jeg meget optaget af kulturformidling og mellemfolkelig dialog på tværs af grænserne. Hjemme i andedammen trækker jeg gerne i gummirøjserne når jeg skal jage kantareller eller fortidslevn i de danske landskaber.

Peter Andresen

Cand. Mag. i Tysk, sidefag Fransk og Psykologi. Bor i Tønder, hvor jeg har været gymnasielærer i 15 år. Desuden interesserer jeg mig for kunst, både som tilskuer og producent! Det bedste samvær med andre opstår for mig, når man mødes om et fælles indhold – og her er højskolen det perfekte forum. Fagligheden omkring samværet skal selvfølgelig være på plads, men udvekslingen mellem lærer og lærende er mindst lige så vigtig. Elsker at have engagerede diskussioner, som flytter mit syn på Verden og menneskene i den.

KONTOR

Xiaoyu Jørgensen

xj@hojoster.dk

KØKKEN

Anja Holst

kokken@hojoster.dk

Chamilla Bossen

Mette Christiansen

Sissel Winterskov

Conny Grau

Jette Gjerlev

SERVICE

Martin Fangel

pedel@hojoster.dk

Flemming Hansen

Per Hamann

Marianne Schmidt