FORSTANDER

LÆRERE

Kaare betyder den krølhårede – og jeg har til tider en krøllet hjerne, hvad enten det gælder at filosofere over livets store spørgsmål, eller finde nye områder at udforske sammen med mine elever. Jeg nyder gode samtaler og aktivt samvær – og frem for alt at møde mennesker fra hele Europa som kan berige vores hverdag her på højskolen.

Jeg er journalist, forfatter og it-nørd. Tidligere teknologiredaktør på ComON.dk og Computerworld, og skribent for Politiken og mange andre medier i ind- og udland. Jeg underviser blandt andet i mediefag, teknologi og sprog. Samtidig fungerer jeg som it-ansvarlig og koordinator for højskolens lange og korte kurser og står for højskolens online-markedsføring.

Ruben har arbejdet på forskellige aviser i Hamborg og Berlin, herunder den tyske udgave af “Financial Times” og “Die Zeit”. Han kom til højskolen for at lære dansk og han blev så glad for skolen (og skolen for ham) at han blev som lærer. Foruden skriveriet er klaverspil den store passion. Underviser i tysk, musik og journalism.

Jeg er kineser og har undervist i kinesisk sprog og kultur samt Taichi og Qi gong på højskoler, AOF og folkeskoler siden 2008. Da jeg selv har fået stort udbytte af Tai-chi og Qi gong, ville jeg gerne give det videre til andre Jeg prøver at kombinere det bedste fra både den danske og kinesisk måde at undervise på. .

Niels Kristian Troldborg er uddannet i Musikvidenskab fra Århus Universitet og som pianist fra solistklassen ved det Jyske Musikkonservatorium, og har været efterskolelærer på Ingstrup Efterskole og Højskolelærer på Løgumkloster Højskole før han kom til Højskolen Østersøen. Her på skolen underviser Niels i klaver, musik, kor og sang, holder foredrag om musik og musikrelaterede emner på korte og lange kurser, og spiller klaver til morgensang, fællessang, koncertaftner, sangaftner mv.

Jeg er uddannet fra Den Frie Lærerskole, Ollerup, med speciale i billedkunst. Jeg har været mange år i højskolebranchen som kunstlærer og kursusleder, men har også de seneste år arbejdet som natur- og kulturformidler hos Sort Safari. På højskolen står jeg primært for tilrettelæggelse af de korte kurser samt kursusledelse. Og så holder jeg foredrag om kunst. Desuden underviser jeg i værkstedsfag som tegning, akvarel og collage. Privat er jeg passioneret have-ejer, og derudover dyrker jeg latter, læselyst og langsomhed – kun for fornøjelsens skyld.

Morten Gliemann

Jeg er journalist af uddannelse, og har i de senere år undervist meget i sprog. Jeg har skrevet en del for Kristeligt Dagblad og lejlighedsvis også for Weekendavisen og Journalisten. Bidrag til et par bøger er det også blevet til. Jeg har boet og arbejdet i USA, Sverige, Portugal, Mozambique, Guiné-Bissau og Brasilien. Jeg er far til to, og elsker yoga.

KONTOR

KØKKEN

Gert Hansen

Anja Holst

Jonna Elsborg

Chamilla Bossen

SERVICE

Flemming Hansen

Thomas Høgh