Midsommer i Sønderjylland (Udsolgt)

10. – 16. juni 2018

Midsommeren er en særlig smuk årstid i Sønderjylland, med nyudsprungne bøgeskove, glimtende blik af fjorde og søer, og ikke mindst marskens særlige lys.

Vi har tilrettelagt et kursus, som sætter fokus på egnens smukke natur og helt specielle historie, en natur og en historie der er så enestående, at begge dele er kommet på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

Kurset er bygget op, så vi hver formiddag hører om det vi skal opleve om eftermiddagen, når vi drager ud på veltilrettelagte ture. Vi skal ud i marsken, både for at nyde det flotte landskab og fuglene, men vi får også lejlighed til at besøge Digegrevens smukke gård, som er udpeget som Danmarks smukkeste gård. Her skal vi ligefrem smage på marsken, idet vi spiser middag på gården.

En af turene går til Christiansfeld, Brødremenighedens smukke by, hvor vi spiser på hotellet og besøger bl.a. den smukke kirkesal. Når man hører om historien og ser de smukke huse, forstår man, hvorfor byen er kommet på UNESCOs kulturarvsliste.

Der bliver også lejlighed til at besøge Sønderborg, med skanserne på Dybbøl og det smukke universitetskompleks, Alsion, som ligger smukt ned til Alssund.

Kurset rummer også et besøg på NordART i Rendsburg. Her kan man opleve en af Europas største sommerudstillinger for moderne kunst.

Hele ugen er kædet sammen med musik og sang samt gode foredrag og opløftende samvær, så har du lyst til at deltage i en uge som byder på oplysning såvel som oplivning, to sider af samme sag, så skulle du melde dig til dette kursus.

Kursusledere: Annemarie Morris & højskolelærer Jimmi Ekløv

Du kan vælge om du ønsker at bo på enkelt eller dobbeltværelse. Hvis du ønsker at bo på enkeltværelse betaler du en merpris på typisk 600,- kr. Hvis du ønsker at bo sammen med en ven eller veninde, skal du blot oplyse personens navn ved tilmelding.

4.700,00 (Dobbeltværelse) / 5.300,00 (Enkeltværelse)

Alt inkluderet

På Højskolen Østersøen har vi valgt at inkludere alle dele af opholdet i prisen for kurset. Vi synes det er nemmere for dig at gennemskue hvad du får, og vi slipper for at skrive en masse med småt!

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Rødekro station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du tager på en kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Søndag den 10. juni

16.00 Ankomst og indkvartering.

18.00 Middag.

19.30 Velkomst og kursusintroduktion v/ forstander Hanne Fischer samt højskolelærerne Jimmi Ekløv og Niels Troldborg.

Mandag den 11. juni

07.30-08.00 Mulighed for enten Tai Chi v/Xiaoyu Jørgensen eller morgenvandring v/Niels B. Wied

08.45 Morgensamling v/ foredragsholder Annemarie Morris

09.30 Annemarie Morris fortæller om Aabenraa som Søfartsby. I flere århundreder byggede man her på byens værfter flotte sejlskibe, som anløb havne i Østersøen og Middelhavet, senere også i Amerika, Sydafrika og Asien. Søfarten har sat sit præg på Aabenraa især i sejlskibstiden og frem til i dag. Optakt til eftermiddagens tur.

12.00 Frokost

13.30 Eftermiddagstur til Kalvø i Genner Bugt Vi besøger den smukke lille ø, der var ubeboet indtil 1800-tallet, hvor der blev bygget skibsværft. Vi går en dejlig tur øen rundt imens der berettes om øens fortid. Kaffen drikker vi på Kalvø Badehotel. Turen ledes af Anja Kjølby og Jimmi Ekløv

18.00 Middag

19.00 Sangaften med pianist og højskolelærer Niels Troldborg

Tirsdag den 12. juni

07.30-08.00 Mulighed for enten Tai Chi v/Xiaoyu Jørgensen eller morgenvandring v/Niels B. Wied

08.45 Morgensamling

09.30 Naturformidler Iver Gram: På rejse i fugleparadiset. Foredraget er optakt til eftermiddagens marsktur.

12.00 Frokost

13.00 Tur i marskens flotte landskab under ledelse af naturguide fra Sort Safari og højskolelærer Jimmi Ekløv.

17.00 Vi ankommer til Digegrevens smukke gård i Ballum, som er udpeget som Danmarks smukkeste gård.

18.00 Vi spiser en traditionel sønderjysk sommermiddag. Vi forventer at være tilbage på højskolen ca kl. 21.30.

Onsdag den 13. juni

07.30-08.00 Mulighed for enten Tai Chi v/Xiaoyu Jørgensen eller morgenvandring v/Niels B. Wied

08.45 Morgensamling

Kl.10.00-17.00 Vi tager på heldagstur til NordArt, Rendsborg: Vi kører til Rendsburg, der ligger opstod på en ø midt i Ejderen. Her spiser vi tidlig frokost på restaurant Brückenterrassen, der ligger lige ned til Kielerkanalen. Her hilser man alle store skibe, der passerer forbi, velkommen med omtale og nationalhymne. Efterfølgende kører vi til Büdelsdorf, hvor det tidligere jernstøberi Carlshütte siden 1999 har dannet rammen om en af Europas største sommerudstillinger for moderne kunst: NordArt. Over 250 kunstnere fra hele verden udstiller både i den store park og i de tidligere støberihaller. Her findes kunst for enhver smag, og vi har god tid til at fordybe os i både skulpturer, maleri, fotografi og grafiske arbejder. Turen ledes af Anja Kjølby og Niels Bjørn Wied

18.00 Middag

19.00 “Historien om den fantastiske musik”. Niels Troldborg spiller Chopin, Mozart mv. og fortæller om sit liv med musikken, musikalske århushistorier fra Det Jyske Musikkonservatorium, og om både gode, dårlige og utrolige oplevelser som musiker, akkompagnatør, klaverlærer og foredragsholder.

Torsdag den 14. juni

07.30-08.00 Mulighed for enten Tai Chi v/Xiaoyu Jørgensen eller morgenvandring v/Niels B. Wied

08.45 Morgensamling.

09.30-11.00 Annemarie Morris: Om Brødremenigheden og deres by Christiansfeld, som nu er kommet på UNESCOs kulturarvsliste.

11.15 Tur til Christiansfeld og Café Ellegaard under ledelse af Jimmi Ekløv og Niels Bjørn Wied

12.00 Frokost på Brødremenighedens fine gamle hotel.

13.00 Vi spadserer gennem det smukke Christiansfeld og besøger bl.a. Kirkesalen og Gudsageren

14.30 Turen fortsætter til Cafe Ellegaard, en gammel Hærvejskro i Sommersted. Her tager Børge Solkær imod, viser rundt, fortæller og synger med os. Kaffen indtager vi i den gamle kostald som nu er et præmieret spillested for folkemusik.

18.00 Middag

19.00 Vinsmagning med Carstensens Tehandel

Fredag den 15. juni

07.30-08.00 Mulighed for enten Tai Chi v/Xiaoyu Jørgensen eller morgenvandring v/Niels Wied

07.30-08.30 Morgenmad

08.45 Morgensamling v/Annemarie Morris

09.30-11.50 Sønderjyllands historie i sang og musik og fortælling v/Annemarie Morris og højskolelærer Niels Troldborg

12.00 Frokost

13.00-17.00 Vi tager på tur til Broager Kirke, Dybbøl, og Sønderborg. Kaffen drikker vi i cafeen i det flotte universitetskompleks Alsion, der ligger smukt ned til Alssund. Turen ledes af Jimmi Ekløv og Niels Bjørn Wied

18.00 Middag

19.30 Festlig afslutningsaften med sang, musik og fortælling v/Jimmi Ekløv og Niels Troldborg

Lørdag den 16. juni

08.30 Morgensamling, farvel og tak for denne gang.

09.40 Fællestransport afgår 09.40

Kurset er udsolgt