Midsommer ved fjorden

18. – 24. juni 2017

Trænger Du til at få sol på næsen og luft under vingerne i et landskab, hvor himlen er høj og humøret ligeså? Så kom til Højskolen Østersøen og oplev en midsommeruge med fællesskab om foredrag, sang, musik, historie og ture ud i det smukke landskab.

Vi har sammensat et program til oplysning og oplivning, to sider af samme sag. Du får bl.a. lejlighed til at høre Sønderjyllands Symfoniorkester i en særlig Skt. Hans koncert på Alsion i Sønderborg, som bl.a. byder på romantiske cellotoner af Tjajkovskij, Ravel og Saint Saëns.

Vi byder naturligvis også på Skt. Hans bål på stranden lige overfor højskolen. Men her slutter musikken ikke. Vi skal også opleve “Den glade enke” i en fin opførelse på Flensborg Stadttheater, så vi får lejlighed til at nynne med på “Vilja, oh Vilja” og de andre elskede sange fra Lehars operette. Til at føre os igennem det hele har vi pianist og højskolelærer Niels Troldborg, som også selv vil synge med os og spille for os.

På vore ture ud skal vi opleve Tøndermarsken, og tættere på selve højskolen tager vi på skovtur på det smukke Løjtland, hvor vi midt i bøgeskoven drikker kaffe på den fine, gamle restaurant “Knapp”. Vi kommer også rundt i kunstens og litteraturens verden, idet vi skal høre om de franske impressionister, og litteraturen bliver repræsenteret ved såvel Drachmann som Marilynne Robinson.

Så med andre ord – kom og vær med til at skabe en dejlig midsommeruge, så vi sammen med Thøger Larsen kan synge: Og når du strakte med åbent sind de lyse nætter i himlen ind, imens det dufted’ af hyld og hø vi bad: lad drømmen dog aldrig dø!

Kursusledere: Forstander Annemarie Morris og pianist og højskolelærer Niels Troldborg.

Du kan vælge om du ønsker at bo på enkelt eller dobbeltværelse. Hvis du ønsker at bo på enkeltværelse betaler du en merpris på typisk 600,- kr. Hvis du ønsker at bo sammen med en ven eller veninde, skal du blot oplyse personens navn ved tilmelding.

4.600,00 (Dobbeltværelse) / 5.200,00 (Enkeltværelse)

Alt inkluderet

På Højskolen Østersøen har vi valgt at inkludere alle dele af opholdet i prisen for kurset. Vi synes det er nemmere for dig at gennemskue hvad du får, og vi slipper for at skrive en masse med småt!

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Rødekro station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du tager på et kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Søndag den 18. juni

16.00 Ankomst og indkvartering.

18.00 Varm aftensmad.

19.30 Forstander Annemarie Morris: Velkommen til Højskolen Østersøen. Kursusintroduktion og præsentation. Herefter aftenkaffe.

Mandag den 19. juni

9.30 “Engang talte vi om blomsterne og bierne”. Om etik ved livets grænser. Foredrag v/ forstander Annemarie Morris, som har været medlem af Det Etiske Råd.

15.00 Kulturformidler Anja Kjølby: “ Lys og øjebliksbilleder”. Om de franske impressionisters fornemmelse for farver og lys
i omgivelserne og deres forsøg på at fastholde det flygtige øjeblik. Vi ser på værker af bl.a. Monet, Pissaro, Renoir, Sisley, Degas og Morisot.

19.30 Sangaften med årstidens sange v/ højskolelærer og pianist Niels Troldborg.

Tirsdag den 20. juni

09.30 Forstander Annemarie Morris: “Denne dysse skal i dag være vidne mellem os to”. Om “Gilead” og den amerikanske forfatter Marilynne Robinsons forfatterskab.

13.30 Tur til Løjtland, hvor vi bl.a. besøger Løjt Kirke. Her fortæller Annemarie Morris om den enestående altertavle og kirkens øvrige, fine udsmykning. Herefter kører vi til det fine, gamle traktørsted “Knapp”, hvor vi drikker eftermiddagskaffe.

19.30 Pianist og højskolelærer Niels Troldborg: ”Min ven, Chopin”. Niels Troldborg spiller værker af og fortæller om komponisten Chopin.

Onsdag den 21. juni

09.30 Kulturformidler Anja Kjølby: Menneske eller blot maler. Emil Noldes liv og hans billedkunstneriske arbejde er en spændende fortælling om bondesønnen, der ville være maler.

14.00 Pianist og højskolelærer Niels Troldborg: Introduktion til Franz Lehars “Die lustige Witve”, som vi skal se
og høre på Schleswig-holsteins Landestheater Flensborg. Den Glade Enke blev uropført i 1905 og er en af de mest elskede og spillede operetter.

17.15 Tidlig aftensmad.

18.15 Afgang med bus til Stadttheater i Flensborg.

19.30 Vi ser “Den glade enke” under ledelse af Florian Erdl, iscenesættelse Markus Hertl og koreografi af Katharina Torwesten. Efter hjemkomst til højskolen serverer vi kaffe med lagkage.

Torsdag den 22. juni

09.30 Ornitolog Iver Gram, Sort Safari: “Fuglenes paradis” – om Vadehavet og dets ufatteligt rige fugleliv, som har givet det
en plads på UNESCOS Verdensnatursliste.

13.00 Vi tager på tur ud i Tøndermarsken. Med os er en af de dygtige naturguider fra Sort Safari.

19.30 ”Midsommer, Sankt Hans og hekse” foredrag v/ Annemarie Morris.

Fredag den 23. juni

09.30 Annemarie Morris: ”Så tag da disse friske sange” Om forfatteren Holger Drachmann i ord og billeder.

14.30 Niels Troldborg introducerer aftenens koncert.

17.15 Tidlig aftensmad.

18.30 Vi kører til Sønderborg til Alsion.

19.30 Skt. Hans-koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester i Alsion.

22.00 Skt. Hansbål på stranden lige nedenfor højskolen. Båltale v/ tidligere biskop Karsten Nissen.

22.30 Ostebord med rødvin

Lørdag den 24. juni

07.30 Morgenmad.

08.30 Morgensamling

Kurset er udsolgt.