Forside » Ski

Bliv skiinstruktør med Højskolen Østersøen

4 måneders højskole og 4 måneders skiløb i Østrig med jobgaranti som instruktør

Hvis du elsker at stå på ski og være sammen med andre på samme alder som dig, så har vi rammerne, som kan skabe oplevelser og venskaber for livet og måske de bedste 8 måneder i dit liv.

På Højskolen Østersøen har vi en skilinje hvor vi træner og forbereder os på den østrigske grunduddannelse som skiinstruktør. Vi har tilrettelagt højskoleopholdet således, at du får de fysiske, undervisningsmæssige, mentale og sproglige kompetencer, som skal til for at blive så god en skiinstruktør som overhovedet muligt.

Næste hold starter til efteråret

Det næste skiinstruktør-hold starter d. 11. august og kører frem til den 14. december 2019. Du får fire måneder ved havet og fire måneder i bjergene! I løbet af højskoleopholdet får du for alvor fyldt din sociale og sproglige værktøjskasse. Så er du helt klar til arbejdet i Østrig. Du tager afsted til Østrig sammen med dine venner fra højskolen og har dermed allerede et netværk på plads inden du lander på skibakkerne.

TILMELD

Linjefagsundervisere

Nikolaj Qvist

Hovedansvarlig for skilinjen.

Underviser i ski, personlig træning, skiforberedende træning og pædagogik.

“Jeg er uddannet folkeskolelærer fra Aarhus, med linjefagene fysik/kemi, madkundskab og ikke mindst idræt. Jeg er uddannet fitnessinstruktør og tidligere fodboldtræner.

Jeg er svært glad for idræt og har svært ved at sidde stille. Jeg har kørt på ski siden jeg var 3 år gammel, hvilket bl.a. har ført mig til Canada i 6 måneder. Her kørte jeg de Canadiske pister i smadder og sprang ud af en helikopter med ski på.

Jeg har selv gået på Højskole og det har været en kæmpe oplevelse jeg ikke vil være foruden, højskole livet er for fedt!

Jeg har rejst rigtig meget rundt i verden, og oplevet på egen krop hvor givende det kan være at komme til andre lande. Under mine rejser har jeg bl.a. fået en bartenderuddannelse i Thailand og arbejdet på en mangofarm i Australien.”

Andreas Hartmann Nielsen

Underviser i ski, tørlandstræning, bæredygtig forretning og international forretningsudvikling.

“Jeg er uddannet skiinstruktør, hvor jeg både har undervist på pisterne i alperne og på indendørs skibånd i Danmark. Jeg er også uddannet havkajakinstruktør hvor jeg har undervist i det danske øhav og de Københavnske kanaler.

Jeg har en stor passion for mange forskellige sportsgrene herunder løb, skiløb, havkajak, open water svømning og mountainbike. Derudover elsker jeg at rejse og opleve verdens natur med alt hvad den har at byde på.

Jeg er uddannet Cand.Merc. i International Forretningsudvikling, hvor jeg har fokuseret på hvordan man kan arbejde håndgribeligt med udvikling af virksomheder i national og international kontekst. Dertil har jeg en Bachelor i Filosofi og Erhvervsøkonomi. Her har jeg arbejdet med mange forskellige filosofiske aspekter af erhvervsøkonomi. F.eks. hvordan økonomisk rationalitet har betydning for vores samfund i dag og hvordan man arbejde håndgribeligt og fornuftigt med nogle af de etiske udfordringer som opstår i mødet mellem kapitalisme og humanisme.”

5 grundelementer

Vi mener, at der er 5 grundelementer som enhver skiinstruktør skal bruge i sit virke og vi vil under højskoleopholdet sørge for, at du udvikler dig inden for alle disse elementer, så du er helt klar til at udfylde erhvervet som skiinstruktør!  

De 5 elementer som vi arbejder med er:   

Det er vigtigt, at man som skiinstruktør har en god fysisk grundform. Derfor vil der gennem hele højskoleopholdet være stort fokus på, at du opbygger en god grundform. Vi udarbejder sammen en personlig træningsplan, som er med til, at du udvikler dig bedst muligt og er helt klar til 4 måneder i bjergene. Uanset hvilken træningserfaring du kommer med.  

Nogle af de dele, som vi arbejder med er: 

 • Styrketræningsprincipper 
 • Hypertrofi (træning af muskelmasse) 
 • Eksplosiv træning  
 • Plyometrisk træning (træning af kraftoverførsel) 
 • Programlægning  
 • Træning med frie vægte og maskiner  
 • Funktionel træning 
 • Skiforberedende ”dryland training” / barmark 
 • Løb og løbeteknik 
 • Svømning 

Hvad gør man når man står med 6 grædende unger i -5 grader på toppen af et bjerg? 

At være skiinstruktør kræver, at man har en pædagogisk kunnen, derfor har vi stort fokus på, at i kommer til at undervise jeres højskolekammerater, så du som elev får mulighed for at prøve dine pædagogiske evner af. Du vil under opholdet få mulighed for at undervisefremlægge og instruere i trygge omgivelser, så du får erfaring med den pædagogiske opgave.  

Dele under det pædagogiske område: 

 • Aktivitetsplanlægning 
 • Underviser i svære situationer 
 • Almen pædagogik 
 • Pædagogik i børnehøjde
 • Det pædagogiske ansvar 
 • Instruktørrollen  

Som skiinstruktør skal man selvfølgelig have en viden og kunnen omkring det at stå på ski. Om du så har haft en enkelt uge eller har flere sæsoner i benene, så er der noget at arbejde med. I løbet af højskoleopholdet tager vi dig med på flere ture ud af huset til bl.a. Skidome i Hamborg hvor vi laver en screening og videofejlretning af din skiteknik.  

Vi gennemgår også de grundlæggende emner inden for skiteori og forbereder dig på at kunne håndtere din selvtræning mens du er på sæson, så du hele tiden bliver en bedre skiløber. Du lærer også det tekniske omkring udstyret herunder ski, bindinger, vedligehold, tøj osv.  

Desuden vil du under opholdet gennemgå et 1. hjælpskursus og generelt arbejde med sikkerhed på ski. Vi tager dig også med på shoppingtur, så du kan få købt alt det nødvendige til dit ophold i Østrig. Som prikken over iet tager vi i uge 43 ned til Kaprun gletscheren hvor den står på Anwärtereksamen. 

Som skiinstruktør i Østrig, skal man kunne begå sig på tysk, men det skal man ikke lade sig skræmme af selvom ordforrådet måske ikke rækker længere end ”Ausfarht” og ”Schnitzel”. Vi sørger for at klæde dig ordentligt på hjemmefra med et grundkursus i tysk, så du kan kommunikere med dine skielever på en pædagogisk måde, forstå morgenbriefingen ved skiskolen, bestille mad på bjerget, være informeret omkring området når andre turister kommer med spørgsmål, osv 

Anwärtereksamen foregår på tysk. Derfor fylder tyskundervisningen meget på Højskoleopholdet, så vi tager dig i hånden og sikrer, at du opnår det nødvendige niveau inden for det tyske sprog. tyskundervisningen arbejder du også med det CV, som vi sender afsted til skiskolerne. Skiskolerne vægter sprogfærdighederne højt hos deres elever, så bedre sprogkundskaber giver flere muligheder, når du kommer til skiskolenTil sidst kan det nævnes, at stærke tyske sprogfærdigheder samt arbejdserfaring på tysk kan være en betydelig fordel i fremtidig jobsøgning. 

Fysikken er god, pædagogikken sidder i skabet, Anwärtereksamen er overstået, sprogfærdighederne er i top, jeg er klar til Østrigs bjerge! Ja det er du. Næsten i hvert fald. For uanset hvor fed en oplevelse det er at være skiinstruktør i Østrig så vil der, ligesom i alle andre dele af livet, opstå komplikationer. Derfor sætter vi personlig udvikling og dannelse meget højt på Højskolen Østersøen. Det er nemlig med til at du får skabt en robusthed når problemer skal håndteres. Du vil lære at sætte perspektiv på livet.  

En del af dannelsen på Højskolen handler også om at kunne begå sig i praksisfællesskaber og få en god hverdag op at køre, hvor der jo både skal handles ind, laves mad, gøres rent osv. Det handler også i den grad om, at du igennem dit ophold får et større perspektiv på den verden du lever i og derved bedre kan begå dig i den. 

Desuden arbejder vi også med ligheder og modsætninger i forholdet mellem det danske og østrigske samfund. På højskolen vil du blive en del af et internationalt miljø hvor omkring 50% af eleverne kommer fra forskellige lande rundt om på kloden. Derfor vil der helt naturligt være en stor kulturel dannelse hvor du lærer at løse udfordringer, samarbejde og danne venskaber på tværs af kulturer og nationaliteter. Udover alle disse egenskaber får du også hele Højskole ånden med og du vil skabe venskaber for livet. Dine nye venner følger med dig til alperne hvor i er garanteret job i 4 mdr. 

10 hurtige

Det får du som skiinstruktør på Østersøen

 • 10 dages skitur i Kaprun med instruktøreksamen
 • Tur til Skidome i Hamborg
 • Personligt tilpassede træningsprogrammer
 • Fælles skiforberedende tørlandstræning. En rå form for træning hvor vi anvender vores udendørsfaciliteter til benhård styrke med høj puls
 • Teoretisk undervisning i skiløb og undervisning på ski
 • Praktiske erfaringer som underviser hvor I lærer at planlægge undervisningsforløb og underviser hinanden
 • Tysk sprogkursus for at kunne undervise i den østrigske skiskole
 • Mentaltræning – mental forberedelse på skieksaminer og forberedelse på nogle af de mentale udfordringer, som kan opstå gennem en hel sæson på ski
 • Kulturel dannelse til håndtering af samarbejde med andre nationaliteter og kulturer. Det foregår både gennem flere af fagene på højskolen og gennem højskolens stærke internationale miljø hvor ca. 50% af eleverne kommer fra forskellige lande i hele verden
 • Jobgaranti som skiinstruktør i Østrig
TILMELD

Udtalelser fra tidligere elever

Jeppe

siger

Udtalelse fra Jeppe

“Det var superfedt at være på højskolen i de fire måneder – man får et helt specielt sammenhold og man lærer menneskene at kende på en helt unik måde. Man sover, bliver undervist, spiser, bruger fritid og fester under samme tag. Da vi kom til Østrig var vi allerede godt rustede både kultur- og sprogmæssigt.”

Jacob

siger

Udtalelse fra Jacob

Opholdet på højskolen var jeg rigtig glad for. Man bliver overrasket over, hvor mange søde mennesker der kan være på et sted. Alle var bare så venlige og jeg synes det beviser, at hvis man lærer folk at kende rigtig godt, så bliver man ikke skuffet over hvad man finder ud af. Ellers har det, at stå på ski, bare en god appel til dejlige mennesker.

Karina

siger

Udtalelse fra Karina

Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet inden jeg startede på skibums-linjen. Men én ting er sikkert; Det var meget federe! Østrig var fantastisk. Jeg havde meget positive oplevelser med min arbejdsgiver/arbejdgivere. Jeg følte, at hvis jeg havde spørgsmål eller andet jeg gerne ville snakke om, kunne jeg altid sige det.

Jonas

siger

Udtalelse fra Jonas

Hvis man bare havde fuldt lidt med i tysk timerne de fire måneder vi gik på Højskolen Østersøen, og derfor kan forstå bare en smule tysk, så kommer det hurtigt. Personligt snakkede jeg allerede meget bedre tysk efter bare to uger, og det bliver kun bedre med tiden fordi man nu ikke har noget valg end at snakke tysk.

Instruktørkursus i Østrig

Midt i højskoleopholdet tager vi jer med til Østrig. Dette er altid en stor milepæl, da vi her skal deltage på instruktørkurset i Kaprun. Vi tager dig altså med til Østrig og sørger for at du kommer godt igennem din uddannelse. Vi har et mangeårigt samarbejde med skiforbundet SBSSV i Kaprun, ved Kitsteinhorn gletscheren. Instruktørkursets længde er 10 dage.

Grundet den forberedende undervisning du har modtaget på højskolen består ca. 95 % af vores elever og får deres certifikat med hjem.
Skulle det ske at man ikke består en af kursets eksaminer så er der stadig mulighed for at tage på sæson i Østrig. Man skal blot tage en reeksamen i marts.

Læs mere om priser på højskoleopholdet lige her

<- Læs om Verdensborger

Læs om Natur:Retur ->