Vild mad

5. – 11. maj 2019

Vild mad ude i naturen

Introduktion til det vilde køkken, og til de forskellige ressourcer vi finder i naturen.

Leder du efter inspiration til et mere simpelt liv med selvforsyning, et bæredygtigt nordisk alternativ til de varer du finder i et supermarked? Så er du kommet til det rette sted.
Sankning er så meget mere end blot den årlige svampetur i efterårsferien med familien, naturen er et vildt og varieret madlandskab, når man først får øjnene op for det. Vild mad er blevet meget moderne både i hjemmet og på de dyre restauranter, men det er også en udfordrende tanke for mange, og dét at gå ud i naturen og finde sin egen aftensmad er ofte grænseoverskridende og endda risikofyldt, hvis ikke man ved hvad man laver.

Dette kursus er en introduktion til det vilde køkken, og til de mange forskellige ressourcer vi finder i naturen. Det er en indførelse i hvilke planter og dyr man kan finde, hvordan man identificere dem – og sidst men ikke mindst – hvordan man høster, opbevarer og tilbereder den vilde mad bedst muligt. Kurset vil tage jer på en tur gennem det syddanske kultur- og naturlandskab, give en forståelse for forskellige økosystemer, deres funktioner og spændende madoplevelser, som man kan tilberede på et utal af måder, om det er i et fuldt udstyrret køkken, over bålet på stranden, eller på glasblusset på shelterturen.

Så hvis du gerne vil kunne finde mad i naturen, i stedet for at slæbe det hele med hjemmefra, næste gang i skal på sheltertur? Eller elsker du bare at gå i naturen, og ønsker at vide mere og blive inspireret? Efter dette kursus vil du være i stand til at bruge naturens spisekammer i din hverdag, og vil have værktøj til sikkert at udforske og opdage flere arter, og nye måder at tilberede vild mad på.

Kursusleder: Højskolelærer Katrine Turner

Skovens_svampe
Mikkel fortæller om mad

Du vil få gastronomisk vejledning og input til at gøre din madlavning endnu mere vild og velsmagende af Mikkel Wejdemann. Mikkel driver til dagligt konsulentvirksomheden MadMikkel, og han står bl.a. bag kogebogen ”Vores hav”, hvor der er fokus på, hvad vi kan finde af lækkerier i havet omkring os. Et andet stort fokus for hans arbejde med maden er, hvordan man får integreret nye og ukendte råvarer i sin daglige madlavning. Der bliver undervejs derfor rig mulighed for at få udfordret sine smagsløg og samtidig prøvet kræfter med at udvikle nye lækre og inspirerende retter. Det hele bliver naturligvis krydret med en masse hyggelige og sjove oplevelser omkring gryderne, og ikke mindst når vi sammen smager på dagens vilde menu.”

Katrine Turner er uddannet biolog og har blandt andet arbejdet med at plukke vilde urter til restauranter. Hun vil tage jer på en rejse gennem det syddanske kultur- og naturlandskab og fortælle naturhistorier.

Katrine Turner Biolog

Med Vild Mad kurset vil du være i stand til at bruge naturens spisekammer i din hverdag, og få værktøjer til sikkert at udforske og opdage flere arter, og nye måder at tilberede vild mad på. Du vil både få faglig viden og praktisk erfaring, der klæder dig på til at spise af naturens skattekammer.

Læs hele kursusprogrammet lige her

Du kan vælge om du ønsker at bo på enkelt eller dobbeltværelse. Hvis du ønsker at bo på enkeltværelse betaler du en merpris på typisk 600,- kr. Hvis du ønsker at bo sammen med en ven eller veninde, skal du blot oplyse personens navn ved tilmelding.

4.600,00 (Dobbeltværelse) / 5.200,00 (Enkeltværelse)

Alt inkluderet

På Højskolen Østersøen har vi valgt at inkludere alle dele af opholdet i prisen for kurset. Vi synes det er nemmere for dig at gennemskue hvad du får, og vi slipper for at skrive en masse med småt!

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Tinglev station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du tager på en kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Tilmeld dig Vild Mad kurset her