Forside » Instruktør

Bliv instruktør med Højskolen Østersøen

Med instruktørlinjen har du mulighed for at specialisere dig inden for ski, fitness, adventuresport og natur/friluftsliv.

Med HØ’s instruktørlinje omfavner vi de pædagogiske, tekniske, sociale, sproglige og faglige emner du skal have, for at blive en god instruktør. Når du har valgt din uddannelsesmæssige retning, som fx mountainbikeinstruktør eller vandreguide, så giver vi dig kompetencerne til at kunne varetage et instruktørjob efter dit højskoleophold.

Jobgaranti og jobformidling

På ski- og fitnessholdet arbejder vi med et koncept der hedder højskole med jobgaranti. Det betyder at du som elev på denne linje vil du være garanteret et job som skiinstruktør den kommende sæson i Østrig.

På adventuresport og naturholdet arbejder vi med konceptet højskole med jobformidling. En del af kurset er udarbejdet i samarbejde med diverse adventureorienterede rejsebureauer, som arrangerer rejser til hele verden. Når du vælger denne linje, vil du blive klædt bedst muligt på til at søge job som fx naturguide på Grønland eller vandreguide på Færøerne.

Ski & Fitness

 • Skiteknik og skiteori
 • Tysk sprogundervisning
 • Fitness – i dette fag vil du blive certificeret som DGI Fitnessinstruktør

Adventure & Natur

 • Trekking og trail
 • Bushcraft/overlevelse i naturen
 • Havkajak – mulighed for at blive certificeret instruktør.
 • Mountainbike – mulighed for at blive certificeret instruktør
 • Udvidet naturforståelse

Fælles instruktørfag

 • Generel naturforståelse
 • Grundlæggende fysisk træning
 • Pædagogik

Kursusstart

Vi starter nyt hold d. 11. januar 2020 og kører 23 fede uger fyldt med adventure, motion, oplevelser og nye venskaber. 

TILMELD

Udtalelser fra tidligere instruktører

Jeppe – “Det var superfedt at være på højskolen i de fire måneder – man får et helt specielt sammenhold og man lærer menneskene at kende på en helt unik måde. Man sover, bliver undervist, spiser, bruger fritid og fester under samme tag. Da vi kom til Østrig var vi allerede godt rustede både kultur- og sprogmæssigt.”

Jeppe

Jacob – Opholdet på højskolen var jeg rigtig glad for. Man bliver overrasket over, hvor mange søde mennesker der kan være på et sted. Alle var bare så venlige og jeg synes det beviser, at hvis man lærer folk at kende rigtig godt, så bliver man ikke skuffet over hvad man finder ud af. Ellers har det, at stå på ski, bare en god appel til dejlige mennesker.”

Jacob

Karina – Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet inden jeg startede på skiinstruktørlinjen. Men én ting er sikkert; Det var meget federe! Østrig var fantastisk. Jeg havde meget positive oplevelser med min arbejdsgiver/arbejdgivere. Jeg følte, at hvis jeg havde spørgsmål eller andet jeg gerne ville snakke om, kunne jeg altid sige det.

Karina

Jonas –Hvis man bare havde fuldt lidt med i tysk timerne de fire måneder vi gik på Højskolen Østersøen, og derfor kan forstå bare en smule tysk, så kommer det hurtigt. Personligt snakkede jeg allerede meget bedre tysk efter bare to uger, og det bliver kun bedre med tiden fordi man nu ikke har noget valg end at snakke tysk.”

Jonas