Forside » Instruktør

Bliv instruktør med Højskolen Østersøen

Vil du ud i skoven og lege Bear Grylls eller prøve kræfter med en alpetop i Østrig, så er du kommet til det rette sted.

Specialiser dig inden for ski, fitness, adventuresport og natur/friluftsliv.

Med HØ’s instruktørlinje omfavner vi de pædagogiske, tekniske, sociale, sproglige og faglige kvalifikationer det kræver for at blive en god instruktør. Når du har valgt retning, som fx mountainbikeinstruktør eller vandreguide, giver vi dig kompetencerne til at kunne varetage et instruktørjob efter dit højskoleophold.

Jobgaranti og jobformidling

På ski- og fitnessholdet arbejder vi med et koncept der hedder højskole med jobgaranti. Det betyder at du som elev på denne linje vil du være garanteret et job som skiinstruktør den kommende sæson i Østrig.

På adventuresport og naturholdet arbejder vi med konceptet højskole med jobformidling. En del af kurset er udarbejdet i samarbejde med diverse adventureorienterede rejsebureauer, som arrangerer rejser til hele verden. Når du vælger denne linje, vil du blive klædt bedst muligt på til at søge job som fx naturguide på Grønland eller vandreguide på Færøerne.

Ski & Fitness

 • Skiteknik og skiteori
 • Tysk sprogundervisning
 • Fitness – i dette fag vil du blive certificeret som DGI Fitnessinstruktør

Adventure & Natur

 • Trekking og trail
 • Bushcraft/overlevelse i naturen
 • Havkajak – mulighed for at blive certificeret instruktør.
 • Mountainbike – mulighed for at blive certificeret instruktør
 • Udvidet naturforståelse

Fælles instruktørfag

 • Generel naturforståelse
 • Grundlæggende fysisk træning
 • Pædagogik

Ski- og fitnessinstruktør

Instruktørkursus i Østrig

Midt i højskoleopholdet tager vi jer med til Østrig. Dette er altid en stor milepæl for de elever som ønsker at blive skiinstruktører, da de her skal deltage på instruktørkurset i Kaprun. Vi tager dig altså med til Østrig og sørger for at du kommer godt igennem din uddannelse. Vi har et mangeårigt samarbejde med skiforbundet SBSSV i Kaprun, ved Kitsteinhorn gletscheren. Instruktørkursets længde er 10 dage.

Intensiv sprogundervisning

Når vi arbejder med sprog på Højskolen Østersøen er det med det mål at alle skal kunne tale sammen. Vi har elever fra alle hjørner af verden, som lærer sprog med og af hinanden. Sammen har vi det sjovt med sprogene og derfor arbejder vi bl.a. med workshops, foredrag og emnedage. Alle elever har vidt forskellige forudsætninger og uanset hvor meget eller hvor lidt sprog du kan i forvejen, styrker vi din sprogkompetence. På alle niveauer – også dit. Vi arbejder på tre forskellige niveauer (begynder, let øvede, øvede), og vi ved, at vi kan give dig en positiv oplevelse ved at lære sprog. En oplevelse du måske ikke har med i bagagen, men som vi har 20 års erfaring med at give dig.

Adventuresport & Friluftsliv

Adventure & friluftsliv

Med adventure og friluftsliv kommer du ud i naturen, det kan både være på en mountainbike, på et paddleboard, i en kajak eller på en vandretur. Fællesnævneren er at du både får en actionfyldt hverdag med masser af motion og udfordringer og samtidig får basal læring omkring natur, krop, mad og samfund. Du har mulighed for at tage forskellige certifikater. Du har en aktiv hverdag med meget variation, hvor du skal være meget udenfor.  

Når du er færdig på højskolen og har rygsækken fyldt med oplevelser og nye kompetencer, har du muligheden for at drage ud i verden og være instruktør og guide indenfor de felter du har specialiseret dig i. Du kan både bruge det til at rejse rundt i verden og opleve eller målrettet gå efter et naturguide job på Grønlandsisen, stepperne i Ukraine eller ø-guide.

 

Kursusstart

Vi starter nyt hold d. 11. januar 2020 og kører 23 fede uger fyldt med adventure, motion, oplevelser og nye venskaber. 

TILMELD

Udtalelser fra tidligere instruktører

Jeppe – “Det var superfedt at være på højskolen i de fire måneder – man får et helt specielt sammenhold og man lærer menneskene at kende på en helt unik måde. Man sover, bliver undervist, spiser, bruger fritid og fester under samme tag. Da vi kom til Østrig var vi allerede godt rustede både kultur- og sprogmæssigt.”

Jeppe

Jacob – Opholdet på højskolen var jeg rigtig glad for. Man bliver overrasket over, hvor mange søde mennesker der kan være på et sted. Alle var bare så venlige og jeg synes det beviser, at hvis man lærer folk at kende rigtig godt, så bliver man ikke skuffet over hvad man finder ud af. Ellers har det, at stå på ski, bare en god appel til dejlige mennesker.”

Jacob

Karina – Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet inden jeg startede på skiinstruktørlinjen. Men én ting er sikkert; Det var meget federe! Østrig var fantastisk. Jeg havde meget positive oplevelser med min arbejdsgiver/arbejdgivere. Jeg følte, at hvis jeg havde spørgsmål eller andet jeg gerne ville snakke om, kunne jeg altid sige det.

Karina

Jonas –Hvis man bare havde fuldt lidt med i tysk timerne de fire måneder vi gik på Højskolen Østersøen, og derfor kan forstå bare en smule tysk, så kommer det hurtigt. Personligt snakkede jeg allerede meget bedre tysk efter bare to uger, og det bliver kun bedre med tiden fordi man nu ikke har noget valg end at snakke tysk.”

Jonas