Project Description

Vild mad i børnehøjde: Familiekursus

13. – 19. oktober 2019

Tør du at smage en østers? Kan man spise en dunhammer? Hvordan laver man en vildmads pizza?

Kom med på eventyr i naturen, hvor vi udforsker det vilde madlandskab i Sønderjylland. Vi tager på opdagelse i naturen, finder og fanger vores egen mad. Sammen med den traditionelle madlavning vi kender fra vores eget køkken, kombinerer vi den vilde mad og lærer at finde, høste og behandle vilde råvarer.

Vild Mad i børnehøjde tager jer med på en rejse gennem det Syddanske madlandskab, hvor I vil få vejledning og inspiration af biolog Katrine Turner og vores dygtige kokke. I får input til at gøre jeres madlavning endnu mere vild og velsmagende.

Efter dette kursus kan I invitere naturens spisekammer ind i jeres hverdag, og kan sikkert udforske og opdage naturen sammen. Vi udfordrer smagsløgene og prøver kræfter med at udvikle nye lækre og inspirerende retter. Alt sammen krydret med et klassisk højskoleophold, der byder på samvær med andre børnefamilier, hyggelige og sjove oplevelser omkring gryderne, sanseudfordrende oplevelser og natureventyr.

Vi glæder os til at tage imod jer!

Kursusleder: Katrine Turner 

Priser

5.500 kr. for enkeltværelse

4.500 kr. for dobbeltværelse

Gratis Børn: 0-1 år

1.500 pr. barn 2-7 år

1.900 pr. barn 8-14 år

TILMELDING

Kursusprogram

Søndag d. 13. oktober

16:00Dørene åbnes for ankomst og indkvartering
17:00Gratis bus afgår fra Tinglev station til højskolen, til dem der har bestilt. Bussen er tilpasset toget fra Tinglev station.
18:00Aftensmad
19:00Velkomst og kursusintroduktion: Med sanselege så vi kan lære hinanden at kende

Mandag d. 14. oktober

08:45Morgensamling
09:15Stranden og byen. Har du nogensinde smagt tang? Hvad finder vi på og ved stranden, hvilke forskellige arter tang findes der og hvilke er spiselige. Vi går på jagt efter rejer og muslinger og udforsker forholdene ved Aabenraa fjord. Vi skal kigge på naturen i byen og byens planter og hvad man kan finde i en villahave?
14:00Vi går på opdagelse med dagens fund og tilbereder retter af strandens og byens udbud. Hvis vejret er til det, vil vi tilberede maden over bål.
19:00Har du nogensinde smagt hjemmelavet juice af vilde urter og bær? Vi udforsker fermenterede drikke af og med vilde urter og bær; Te, Kefir, kombucha, juicer etc.

Tirsdag d. 15. oktober

08:45Morgensamling
09:15Ruderatet og det åbne land. Vi skal undersøge hvilke planter der gror på disse nyligt forstyrrede områder og hvad skal man være opmærksom på.
14:00Med forsyningerne fra dagens udflugt, tilbereder vi retter baseret på planter fra ruderatet og det åbne land (meget almindelige planter man finder de fleste steder), det er ofte grønne planter der er gode at substituere for fx spinat og kål i retter og bagværk. Introduktion til opbevaring med og uden køl/energi, saltning, syltning og fermentering.
19:00Sangaften

Onsdag d. 16. oktober

08:45Morgensamling
09:00Har du nogensinde smagt en østers? Eller friskfanget rejer? Vi skal på tur til Vesterhavet og Vadehavet med østerssafari og muslingesamling, rejestrygning, og de mere salte strandplanter. Vi tilbereder maden udendørs, hvis vejret tillader det. Er hjemme igen omkring kl. 17.00
19:00Filmaften

Torsdag d. 17. oktober

08:45Morgensamling
09:00Vi skal en tur i vådområdet og undersøge livet i og omkring vandet. Hvilke planter kan man finde her, hvad skal man tænke over og hvordan udforsker vi.
14:00Har du nogensinde smagt sushi? Vi laver dansk sushi med alt godt fra stranden, hvordan bruger man agurkesmagende dunhammer og wasabi smagsnuancer. dansk sushi med fisk/muslinger fra stranden
19:00Naturlege for både voksne og børn

Fredag d. 18. oktober

08:45Morgensamling
09:00Halløjsa kom så med, så tager vi afsted. Der er så fuld i af sjov ude i en… Skov. Vi skal på skovtur og se hvad vi kan finde af mad derinde, vi skal undersøge og udforske, være nysgerrige og bruge alle vores sanser.
Vi skal kigge på alt det vi har høstet i skoven og tilberede vild mad med ting fra skoven
18:00Afslutningsmiddag
19:00Disneyshow og sodavands diskotek til kl. 21:30

Lørdag d. 19. oktober

08:45Morgensamling
09:00Farvel og på gensyn
09:30Gratis bus afgår fra højskolen til Tinglev Station, til dem der har bestilt. Bussen er tilpasset toget fra Tinglev station.
TILMELDING

Download det fulde program