Projekbeskrivelse

Der skal to til tango

01. – 07. september 2019

Kom med til et festfyrværkeri af et kursus der udfordrer vores tanker og tilgang til hverdagens trummerum. Med udgangspunkt i den latinamerikanske kultur, der kommer til udtryk gennem dans, musik, gastronomi og samvær, tager vi jer med på en rejse.

Ugen byder på en nøje sammensat blanding af tango, musik, mad, drinks, foredrag og oplæg.

I selv de bedste parforhold er der altid plads til udvikling. Vi udvikler os indenfor sport, arbejde og vores interesser, men nogle gange glemmer vi forholdet. På ’Der skal to til tango’ giver vi jer værktøjerne til at styrke jeres relation, få mere lidenskab og mere kærlighed.

Kurset er ikke terapeutisk, men tilbyder en grundlæggende forståelse for os selv som mennesker, samfundsudviklingen af kønsroller og håndgribelige værktøjer til hvordan vi som par kan udvikle os. Alt sammen krydret med latinamerikansk mad, drinks, dans og musik.

Kurset er for jer, som gerne vil have en paroplevelse udover det sædvanlige, og som ønsker at udvikle og styrke jeres relation. Bliv et robust par, hvor i for mere opmærksomhed, anerkendelse og gensidig respekt.

Hold gang i passionen, pust til gnisterne og vær klar til at blive udfordret, provokeret og grine så det gør ondt i kinderne.

Det er også fuldstændig ligegyldigt hvad I kommer med i bagagen af tango-, danse- eller madlavningskundskaber. Om I er 25 eller 70 år, om I har været sammen i et eller 40 år, så er dette kursus også til jer.

Vi glæder os til at byde jer velkommen på Højskolen Østersøen!

Tag jeres flotteste tøj med, så I er klar til at danse, charmere og have en fest.

Kursusleder: Morten Erbs

Priser

5.400 kr. for dobbeltværelse per person

Prisen er inklusiv alle måltider, aktiviteter, overnatning i et af skolens dobbeltværelser. Der er håndklæder og sengetøj på værelserne. Det er muligt at tag et tog til Tinglev, hvor vi har gratis afhentning med bus direkte til skolen.

Læs mere om underviserne du kommer til at møde i ugens løb

Else Iseling er sønderjyde og født i 1955. Hun har en baggrund som sygeplejerske og jordemoder, og har været leder 22 år i sundhedsvæsenet.

En stressperiode i år 2000 fik Else til at træffe et bevidst valg om, at tilegne sig viden om den psykologiske udvikling, tilknytningens betydning og personlig udvikling. Det betød endnu flere uddannelser, og efter to års uddannelse startede hun som NLP terapeut sin egen virksomhed. I starten var det deltids, men siden 2016 på fuld tid. Det betyder at hun har mange års erfaring såvel som sygeplejerske, jordemoder, leder, coach, stresscoach, formidler, forfatter, foredragsholder, konsulent, sexolog, familie-parterapeut og Reg. psykoterapeut FaDP. Hun er tilknyttet Human Education Group i Aarhus, hvor hun assisterer på Psykoterapeutuddannelsen. Som parterapeut er Else optaget af passionen i forholdet og den maskuline og feminine energi. Ligeberettigelse er godt på mange områder, men i parforholdet må der gerne være ”Tango” tilstand. Det handler om et aktivt valg.

Else har lagt sin snerpede sygeplejerske fra sig, og er nu meget bramfri. En passende blanding af humor og alvor, er kendetegnet for hendes tilgang til samspil, kommunikation og intimitet i parforholdet. Fra 2010 til 2015 bemandede Else sexologisk ambulatorium på Sønderborg Sygehus. Et tilbud til borgere fra hele Region Syddanmark, som betød 37 timer om ugen, hvor parforhold, singleliv og intimitet var emnet. Der var 660 forløb i ambulatoriet i den periode.

I 2013 udgav FADL’s Forlag Elses første bog: ”Fy for sex”, som handler om skyld og skam i seksualiteten, hvor det stammer fra, og hvordan der kan arbejdes med det. Herunder også – hvad der givers videre til børn. Bogen blev siden udgivet som lydbog af Lindhardt og Ringhof, og kan findes på biblioteker og Mofibo. Et interview i Aabenraa lokal-tv blev fanget af Natholdet, som lavede et sjovt indlæg, se det lige her.

I 2018 udkom hendes anden bog: ”A/S –kærester” – som handler om det ansvarlige kæresteforhold, hvor bevidsthed om, hvordan egen model af verden påvirker den måde de enkelte går ind i parforholdet. Viden om hvordan et aktieselskab drives, sammenholdt med parforholdet og et bevidst valg om hvad du byder ind med i forholdet, er omdrejningspunktet i bogen. Bogen bliver til efteråret 2019 udgivet af Lindhardt og Ringhof som e-bog og lydbog.

Se mere om Else på www.iseling.dk eller på Facebook

Mette Munk har brugt de sidste 20 år på argentinsk tango, iværksætteri, terapeutisk arbejde, kropsarbejde, undervisning, events, kurser, coaching, højskole, dans og scenekunst. Hun har undervist og optrådt i ind- og udland, fra Reykjavik til Beijing over Ankara, Haparanda og Buenos Aires, fra teater- og TV-produktioner til skolekoncerter og festivaller.

Både som danser og som terapeut indtager kroppen en central rolle for Mette, på linje med de fortællinger vi har om os selv og andre. Hun vil have kroppen med, for det er den der føler og det er den der handler ude i verden. Det er den de andre ser og reagerer på, mindst lige så meget som de ord vi siger. Og ligenetop derfor finder hun en utrolig frihed i at både tiden og rollerne i tango er så vel definerede og afgrænsede. Samtidig betyder det at samspillet og det samskabende element er afgørende. Den ene danser kan ikke fuldføre dansen alene – eller på et andet tidspunkt. Der er kun disse to kroppe, der er kun dette øjeblik; dansens essens går tabt hvis ikke begge hele tiden er til stede i sig selv og i åben, nysgerrig kontakt med sin partner?

I 2016 besluttede hun at træde ud af M2tango, som hun var med til at grundlægge i 2008, og fokuserer nu som selvstændig på feltet imellem sine forskellige kompetencer; ofte og gerne i samarbejde med andre faggrupper. Fra hvordan man bruger dansebegreber som metafor for nonverbal kommunikation med demente i sygeplejeuddannelsen, til ledelsesudvikling, højskolekurser og terapeutisk arbejde.

Uddannelse:

Bachelor I Italiensk og Middelalderhistorie med fokus på kulturmøde og kvindebilleder i europæisk middelalder

4-årig psykoterapeut uddannelse

Certificeret NLP coach practitioner

Uddannet Anusara Yoga instruktør

Seminarer:

The School for The Work of Byron Katie

PD-danseinstruktør / dans for Parkinsonpatienter

M+ Mangfoldighedsledelse

Katrine Turner er uddannet biolog og forfatter til Naturhaven – den mangfoldige have. Hun har blandt andet arbejdet med at plukke vilde urter til restauranter, designet haver på blandt andet Naturhistorisk Museum Aarhus og restaurant Gemyse. Derudover har hun været i Afrika og arbejde på forskellige projekter om bæredygtigt landbrug, skovbrug og økosystemtjenester.

Katrine ser sine kursister i øjenhøjde og formår at formidle kompliceret indhold på en letforståelig og pragmatisk måde.

Niels Bjørn har en blandet uddannelsesbaggrund. Han har en humanistisk bachelor i Østeuropastudier med russisk som sprog. Han har en  kandidat i statskundskab fra Aarhus universitet. Undervejs i hans studier har han haft semestre ved Sankt Petersborgs Statsuniversitet (Rusland), ved det anerkendte universitet KU Leuven (Belgien), samt et halvt år som praktikant ved Det Danske Kulturinstitut i Riga (Letland).

Kursusprogram

Søndag d. 01. september

16:00Dørene åbnes for ankomst og indkvartering
17:00Gratis bus afgår fra Tinglev station til højskolen, til dem der har bestilt. Bussen er tilpasset toget fra Tinglev station.
18:00Aftensmad
19:00Velkomst & kursusintroduktion

Mandag d. 02. september

08:45Morgensamling
09:30Kroppens fysiologi og menneskets behov - human adfærdsbiologi
13:30Intro til Tango – musik og dansetrin
16:00Samfundsudvikling kontra human adfærdsbiologi.
19:30Tango og drinks – Argentinsk livsglæde i fuldt flor

Tirsdag d. 03. september

08:00Morgensamling: Morgenbadning fra badebroen
09:30Tangoens historie
13:30Kunsten at være to. Kønsroller – og stereotyper
19:30Tango, musik og drinks

Onsdag d. 04. september

08:45Morgensamling med introduktion til ”Love is a Verb” - Kærlighed er en handling
09:30Latinamerikansk musikhistorie
13:30Fysiologi og seksualitet
15:30”Love is a Verb”
19:30Kursus i Latinamerikanske drinks, Tango og musik

Torsdag d. 05. september

08:45Morgensamling – morgenbadning fra badebroen / Qi gong
09:30Den Latinamerikanske folkesjæl afbilledet i kunst og litteratur
14:00Gastronomisk sanselighed
19:30Tangoundervisning

Fredag d. 06. september

08:45Morgensamling
08:30Gastro workshop – Sydamerikansk mad. Madlavning til aftens festmiddag
18:00Afslutningsmiddag & fest
19:30Tango, Musik og drinks

Lørdag d. 07. september

08:45Morgensamling
09:00Farvel og på gensyn
09:30Gratis afhentning med bus direkte til skolen, skal bestilles ved tilmelding

Faste indslag*

07:30 Morgenbuffet 

12:00 Frokost – varm anretning

18:00 Middag – kold anretning

Alt sammen tilberedt af vores fantastiske køkken med chefkok Francois Top ved roret.

*Med mindre andet er skrevet i programmet.

Download det fulde program her