Project Description

Gastro weekend 02. – 03. november 2019

Kom med til en eventyrlig dag i gastronomiens tegn.

Skolens kokke åbner dørene ind til deres køkken og har på forhånd fundet lokale og udsøgte råvarer, der isamarbejde med kursisterne skal sammensættes til et festfyrværkeri af en middag. Med udgangspunkt i skolens madmanifest, har menuen fokus på årstiden og lokale råvarer. Om menuen fortæller kokkene at:

Menuen tager udgangspunkt i årstiden og lokale råvarer og hvad der kommer på menuen finder vi ud af i sammenspil mellem jeres og vores kreativitet. 

Dagen byder på gastronomisk workshop, hvor du i sammenspil med kokkene laver et gourmetmåltid. Det eneste du skal have med er en god appetit og gåpåmod. I løbet af dagen vil kokkene undervise og fortælle, ligesom vi får besøg af en lokal vin mand.

Vi afslutter dagen med at nyde de tilberedte retter. Kokkene sørger for at få anrettet maden og hjælper selvfølgelig med den nødvendige assistance for at du får en fantastisk gourmet oplevelse. Aftenen byder på mad, drinks, godt samvær og musik.

Du vælger selv om du vil overnatte på højskolen eller tage hjem, ligeledes kan du give din partner, mor, ven, bror eller søster en uforglemmelig aften.

Vi glæder os til at åbne dørene op til denne eksklusive madoplevelse!

Kursusleder: Klaus Græns & Francois Top (Skolens kokke)

Priser

Endagskursus inkl. aftens menu, overnatning og brunch søndag = 1.495 kr.

Endagskursus inkl. aftens menu – uden overnatning = 995 kr.

Tilkøb partner/ægtefælle til aftenmenu, overnatning og brunch søndag =595 kr.

Tilkøb partner/ægtefælle til aftenmenu alene =295 kr.

TILMELD

Kursusprogram

Lørdag d. 02. november

10:00Velkomst med udlevering af forklæder, navneskilte m.m.
10:30Præsentation af køkkenpersonalet og deltagerne. Inddeling i grupper á 5 personer

Introduktion til forløbet- tankerne og idéen bag Højskolen Østersøens gastronomi

Do and donts i køkkenet
10:45Præsentation af menu, opskrifter og råvarer

Vores version af en dansk bouillabaise og rouille, med friskbagt brød.

Landkylling fra Røllumgård i 3 variationer: Sprød rillette af låret, farseret bryst og en fricassé med svampe og urter fra skov og eng.

Klassisk flødeis med the, æble og rom i forskellige teksturer.

3 forberedelser til morgenbord:

• Quinoa grød
• Koldhævede klidboller
• Hjemmelavet yoghurt

11:00Gastro workshop starter
12:30Frokost
13:00Gastro workshop fortsætter
14:30Vinmanden kommer forbi
17:00Afrunding og opsamling
19:003-retters gourmetmenu fra dagens workshop. Kokkene assisterer med anretning og smag. Aftenen byder på drinks og fest

Søndag d. 03. november

09:00Brunch med egne produkter fra gårsdagens workshop
11:00Farvel og på gensyn