Projekbeskrivelse

Nytårskursus

27. december – 02. januar 2019

Udsolgt

Velkommen nytår, og velkommen her!

Poul Henningsen har sagt, at fremtiden kommer af sig selv, fremskridtet ikke – så lad os mødes for at gå et nyt år i møde i håbet om, at vi hver for sig og sammen kan bidrage til at året, der kommer, fyldes med inspiration, glæde og forventning.

Vi har sammensat et festligt program, der byder på en traditionel nytårsfejring med dronningens nytårstale, krydret med gastronomiske festmåltider, champagne, fællessang og dans.

Vi skal opleve ”Nøddeknækkeren” på Hamburger Staatsoper, en forrygende nytårskoncert på højskolen i samarbejde med Aabenraa Kunst- og musikforening med  ”Odeon Ensemble”,  og en række spændende foredrag med højskolens forstander og lærere.

Derudover skal vi spise god mad, nyde det gode samvær og komme godt ind i det nye år.

Kom og vær med til at oplive og oplyse hinanden, så vi er klædt på til hvad det nye år må bringe, samtidig med at vi takker for det som gik.

Kursusleder: Forstander Morten Erbs og højskolelærer Niels Troldborg

Priser

5.500 kr. for dobbeltværelse

6.100 kr. for enkeltværelse

Kursusprogram

Fredag d. 27. december

16:00Dørene åbnes for ankomst og indkvartering
17:00Gratis bus afgår fra Tinglev station til højskolen, til dem der har bestilt. Bussen er tilpasset toget fra Tinglev station.
18:00Middag
19:00Velkomst & kursusintroduktion

Lørdag d. 28. december

08:45Morgensamling
09:30Maleriske måltider– om måltidet som motiv i billedkunsten.
Fra det simple og enkle måltid til frokost i det grønne og mad i farver, fra romantisk middag for to til festmåltidets eksotiske og farvestrålende glans. Gennem billedkunstens værker ser vi nærmere på måltidets funktion til hverdag og fest, og vi ser nærmere på betydningen af begrebet ”nydelse”.
14:00”Nytår – en antropologisk undersøgelse ” ved Kaare Melgaard – hvad betyder nytåret rundt omkring i verden og hvordan fejrer vi det? ”
19:30Sangaften ved Niels Troldborg: Dejlig er den himmelblå

Søndag d. 29. december

08:45Morgensamling
09:30Foredrag ved forstander Morten Erbs
14:00Kaffe og kage: Præsentation af det sønderjyske kaffebord, hvorefter højskolens køkken byder på et mindre udvalg fra det store kagebord, bl.a. småkager og den berømte ”brø´tort”.
19:30Friaften

Mandag d. 30. december

08:45Morgensamling
09:30Introduktion og musik ved Niels Troldborg: Om Tjajkovskijs musik og introduktion til aftenens festlige forestilling, “Nøddeknækkeren” på Hamburger Staatsoper.
14:30Afgang med bus til Hamburg, hvor vi spiser aftensmad på ”The Cube” ved Hamburger Kunsthalle
19:00“Nøddeknækkeren” på Hamburger Staatsoper.
Nøddeknækkeren, der bygger på E.T.A. Hoffmanns underfundige og sælsomme eventyr, er et af ballethistoriens mest elskede værker, der appellerer på tværs af generationer til enhver, der har sin barnetro intakt, og til alle os, som elsker jul.
23:50Hjemkomst, hvor der serveres en lille let gang natmad.

Tirsdag d. 31. december

08:45Morgensamling
10:00“Året der gik” ved forstander Morten Erbs
13:00“Rundt om Højskolen m. N. F. S. Grundtvig” ved højskolelærer Niels Troldborg. Vi synger året ud og prøver undervejs at snakke og diskutere os nærmere ind på hvad en højskole overhovedet er, var og måske bør være med udgangspunkt i Grundtvigs sange, salmer og digte.
18:00Dronningens nytårstale
19:003-retters gourmet festmiddag fra skolens kokke med indslag af underholdende karakter i foredragssalen samt folkedans
23:30Vi holder øje med klokken. Der serveres champagne og kransekage.

Onsdag d. 01. januar

08:30Godmorgen. Årets første morgenbord. Morgenbuffeten har åben fra 08:30-10:00
10:15Forventninger til 2020 ved Morten Erbs
15:00Nytårskoncert med ”Odeon Ensemble” ved Niels Troldborg i samarbejde med Aabenraa Kunst- og musikforening
18:00Afslutningsmiddag
19:30Festlig afslutning med sang, musik, fortælling samt ostebord og et glas rødvin

Torsdag d. 02. januar

08:45Morgensamling
09:00Farvel og på gensyn
09:30Gratis bus afgår fra højskolen til Tinglev Station, til dem der har bestilt.

Faste indslag*

07:30 Morgenbuffet 

12:00 Frokost – varm anretning

18:00 Middag – kold anretning

Alt sammen tilberedt af vores fantastiske køkken med chefkok Francois Top ved roret.

*Med mindre andet er skrevet i programmet.

Download det fulde printbare program