Project Description

En weekend med Svanesøen

06. – 08. september 2019

‘En weekend med Svanesøen’ inviterer jer ind til den anerkendte og medrivende ballet Svanesøen på Flensborgs Stadttheater. Oplev ægte højskolestemning når vi til efteråret lukker dørene op for et nyt tiltag på Højskolen Østersøen; med inspirerende foredrag, fællessang, skøn mad i dejlige omgivelser og Svanesøen.

Med foredrag om Svanesøens historie, Tjajkovskij som kunstner og menneske, samt russisk kunst og kultur, bygger vi op til den store premiere-forestillingen på Tjajkovskijs elskede og udødelige ”Svanesøen” på det fine gamle Stadttheater i Flensborg.

Kom med på en weekend hvor kultur, historie og ikke mindst musik og ballet er i højsæde. Altsammen krydret med udsøgte smagsoplevelser fra skolens eget fantastiske køkken.

Kursusleder: Niels Troldborg & Niels Bjørn Wied

Priser

2.950 kr. for enkeltværelse

2.750 kr. for dobbeltværelse

TILMELD

Kursusprogram

Fredag d. 06. september

16:00Dørene åbnes for ankomst og indkvartering
18:00Aftensmad
19:00Velkomst & kursusintroduktion - Velkomst, fællessang og udvalgte smagsprøver fra den store russiske musiktradition v/ Niels Troldborg. Herefter aftenkaffe og mulighed for at se ferniseringen for det netop afsluttede akvarelkursus.

Lørdag d. 07. september

08:45Morgensamling
10:00Tjajkovskijs musik og ”Svanesøen”. Ved højskolelærer Niels Troldborg. Vi bliver sat grundigt ind i handlingen, historien og den fantastiske musik, og vil herudover forsøge at komme nærmere ind på komponisten Tjajkovskij både som musiker og som menneske
14:00Russisk kunst og kulturhistorie Ved højskolelærer Niels Bjørn Wied. En vaskeægte tour de force igennem klassisk russisk litteratur og maleri, frem til de buldrende 1920’ers plakatkunstnere, videre igennem Stalins ”Socialistisk Realisme” og frem til den moderne og subtilt systemkritiske novelle ”Snestormen”, der ofte sammenlignes med Tolstojs klassiske novelle ”Herre og Tjener”.
17:30Et festmåltid fra fantastiske køkken
18:30Afgang med bus til Flensborg hvor vi skal se ”Svanesøen” på Stadttheater klokken 19.30
22:30Vi slutter aftenen af med et skønt ostebord med rødvin når vi er tilbage på højskolen

Søndag d. 08. september

09:00 Køkkenet serverer en lækker brunch
11:00Sang og fælles afsked i foredragssalen
TILMELD