Project Description

Vild Mad

25. – 31. august 2019

Trænger du til inspiration i det vilde køkken? Måske du har prøvet at lave ramsløgpesto eller brændenældesuppe, og nu har mod på at eksperimentere lidt mere med gastronomien. Få indspark til både hverdags- og festmiddagen fra vores egen vildt dygtig kok.

Kom med på eventyr hvor vi udforsker det vilde madlandskab i Sønderjylland. Vi tager på opdagelse, finder og fanger vores egen mad. Sammen med den traditionelle madlavning vi kender fra vores eget køkken, kombinerer vi den vilde mad og lærer at finde, høste og behandle vilde råvarer på nye måder. Alle kan være med, uanset hvor meget erfaring du har med at sanke, og det er alt sammen pakket ind i et hyggeligt højskoleophold, på Højskolen Østersøen der ligger lige ud til Aabenraa fjord.

Efter dette kursus kan I invitere naturens spisekammer ind i jeres hverdag, og kan sikkert udforske og opdage naturen sammen. Vi udfordrer smagsløgene og prøver kræfter med at udvikle nye lækre og inspirerende retter. Alt sammen krydret med et klassisk højskoleophold, der byder på hyggeligt samvær med andre ligesindede, hyggelige og sjove oplevelser omkring gryderne, sanseudfordrende oplevelser og natureventyr.

Vi glæder os til at tage imod jer!

Kursusleder: Katrine Turner

Priser

5.200 kr. for enkeltværelse

4.600 kr. for dobbeltværelse

TILMELDING

Kursusprogram

Søndag d. 25. august

16:00Dørene åbnes for ankomst og indkvartering
17:00Gratis bus afgår fra Tinglev station til højskolen, til dem der har bestilt. Bussen er tilpasset toget fra Tinglev station.
18:00Aftensmad
19:30Velkomst

Mandag d. 26. august

07:30Morgenmad med introduktion til dagens udflugt
09:00Byen og landet: Vi starter med at få et indblik i bynatur og byens planter, hvad man skal lede efter, hvad betyder forurenet jord, forstyrrede områder. Hvordan adskiller det sig fra byen, og hvad er det man finder i det åbne land.
14:00Tilberedning retter af dagens fundne udbud.
19:30Foredrag: om smag og sanseoplevelserne med mad

Tirsdag d. 27. august

07:30Morgenmad med introduktion til dagens udflugt
09:00Overdrevet og vådområdet ved Hostrup sø: Bjergskov overdrev er et af Danmarks bedste overdrev og har en fantastisk artsdiversitet. Hostrup sø og omkringliggende vådområde byder på spændende planter og dyr til tallerken
14:00Tilberedning retter af dagens fundne udbud.
19:30Foredrag: om potentialet af vild mad til at hjælpe med FNs verdensmål: sult og fejlernæring, klima, land degradation neutrality, biodiversitet, livet i vand

Onsdag d. 28. august

07:30Morgenmad med introduktion til dagens udflugt
09:00Ekskursion: Rømø og Vadehavet med østerssafari og de mere salte strandplanter. Tilberedning af frokost udendørs i stenovn
19:30Vilde Workshops

Torsdag d. 29. august

07:30Morgenmad med introduktion til dagens udflugt
09:00Skoven: Vi tager til Søgård Skov og mose. Den meget diverse og gamle skov byder på alle mulige forskellige vilde smagsoplevelser. Søgård Mose er en fantastisk aktiv tørvemose og har et væld af surbunds-arter at byde på.
14:00Tilberedning retter af dagens fundne udbud.
19:30Snapseaften. Hvorfor laver man snaps, hvad er historien bag at bruge alkohol og urter. Gammelkendte og nye kombinationer smages, bland din egen snaps.

Fredag d. 30. august

09:00Stranden: Vi tager til Skarrev strand og Kalvø hvis vejret er til det. Den østvendte kyst byder på andre og mildere strandplanter end vestkysten, med de muligheder der er.
14:00Tilberedning retter af dagens fundne udbud.
18:00Festmiddag af ingredienser fra hele ugen
19:30Hyggelig samvær og afrundning på ugen

Lørdag d. 31. august

09:00Farvel og på gensyn
09:30Gratis bus afgår fra højskolen til Tinglev Station, til dem der har bestilt. Bussen er tilpasset toget fra Tinglev station.

Faste indslag*

07:30 Morgenbuffet 

12:00 Frokost – varm anretning

18:00 Middag – kold anretning

Alt sammen tilberedt af vores fantastiske køkken med chefkok Francois Top ved roret.

*Med mindre andet er skrevet i programmet.

Download det fulde og printbare program

TILMELDING