Os kan du møde på Højskolen Østersøen

Vi er en blandet gruppe af mennesker på Højskolen Østersøen, og det er helt med vilje. Et af vores mantra er nemlig at det er i forskelligheden at fællesskabet opstår. Uanset hvilken stilling man måtte have på skolen, er det alt sammen for at give dig den bedste oplevelse og vi ser alle skolens medarbejdere og rum som værende tilgængelige for at give dig lige netop det – oplevelser for livet.

Morten Erbs

me@hojoster.dk

Forstander

Thomas Maschoreck

tm@hojoster.dk

+45 7332 5153

Økonomi- og administrationschef

Uddannelse: cand.oecon fra SDU-Odense 1997

Thomas har arbejdet som fuldmægtig/specialkonsulent forskellige steder i det sønderjyske sundhedsvæsen, kontorchef i Direktoratet for Sundhed i Nuuk på Grønland, økonomi- og Planlægningschef på Sygehus Sønderjylland (7 år), økonomichef på Odense Universitetshospital (5 år) og har det seneste år drevet egen konsulentvirksomhed med fokus på analyser indenfor sundhedssektoren.

Thomas er et smilende, positivt og optimistisk væsen. En serviceminded person der giver en hånd med, hvis der er behov.

“Jeg kan han tilbyde privatøkonomisk rådgivning/økonomisk mentor ordning” 😊

I fritiden en aktiv motionist med 50 marathonløb på cv’et.

Pernille Berg Engelhardt

pe@hojoster.dk

+45 7332 5152

Viceforstander og ansvarlig for kommunikation, marketing- og web

Pernille er uddannet markedsføringsøkonom og multimediedesigner, hvor det primære fokus altid har været forretningsudvikling, grafisk design og æstetik, samt ægte IT nørderi. 

“Jeg er altid klar hvis der er et problem der skal løses eller en kop kaffe der skal drikkes.”

Bor på skolen med sin mand Oliver og deres to børn.

Xiaoyu Jørgensen

xj@hojoster.dk

+45 7332 5151

Bogholder

Xiaoyu sidder i administrationen og sender altid et venligt smil ud mod dem der kommer på skolen. Er der noget man ikke lige ved hvordan fungere på skolen eller man har brug for hjælp, så er det Xiaoyu man henvender sig til. Hun er vores ‘administrationsblæksprutte’.

Xiaoyu underviser også i Tai-Chi og Qi Gong, som vores kursister altid elsker at blive vejledt i.

Xiaoyu bor på skolen

Undervisere

Niels Bjørn Wied

nw@hojoster.dk

Underviser & hovedansvarlig for Verdensborger, samt undervisning i valgfag politik & samfund. Har desuden flere korte kurser

Niels Bjørn har en blandet uddannelsesbaggrund. Han har en humanistisk bachelor i Østeuropastudier med russisk som sprog. Han har en  kandidat i statskundskab fra Aarhus universitet. Undervejs i hans studier har han haft semestre ved Sankt Petersborgs Statsuniversitet (Rusland), ved det anerkendte universitet KU Leuven (Belgien), samt et halvt år som praktikant ved Det Danske Kulturinstitut i Riga (Letland).

“Jeg er en Østeuropanørd opvokset i den østjyske muld. Mit hjerte brænder i lige høj grad for kultur og politik, og det fik mig til at læse Russisk og samfundsfag på Aarhus universitet. Jeg begejstres af Dostojevskij og Tolstojs bøger, russiske pandekager, baltiske film, international politik, EU og demokratiudvikling. Jeg har boet i Rusland, Letland og Belgien. Ved siden af studiet har jeg bl.a. stablet en baltisk filmfestival på benene og holdt foredrag om Putins Rusland. Kort fortalt er jeg meget optaget af kulturformidling og mellemfolkelig dialog på tværs af grænserne. Hjemme i andedammen trækker jeg gerne i gummirøjserne når jeg skal jage kantareller eller fortidslevn i de danske landskaber.”

Katrine Turner

kt@hojoster.dk

Underviser & kursusansvarlig for Natur:Retur, samt valgfag ‘grønne finger’. Har flere korte kurser i bæredygtighed, natur og mad

Katrine Turner er uddannet biolog og forfatter til Naturhaven – den mangfoldige have. Hun har blandt andet arbejdet med at plukke vilde urter til restauranter, designet haver på blandt andet Naturhistorisk Museum Aarhus og restaurant Gemyse. Derudover har hun været i Afrika og arbejde på forskellige projekter om bæredygtigt landbrug, skovbrug og økosystemtjenester.

Katrine ser sine kursister i øjenhøjde og formår at formidle kompliceret indhold på en letforståelig og pragmatisk måde. Hun kan om nogen klæde dig på til at komme retur til naturen.

Nikolaj Qvist

nq@hojoster.dk

Underviser & hovedansvarlig for instruktørlinjen. Underviser desuden i valgfag fitness

Underviser bl.a. i ski, personlig træning, skiforberedende træning og pædagogik.

Nikolaj er uddannet folkeskolelærer fra Aarhus, med linjefagene fysik/kemi, madkundskab og ikke mindst idræt. Han er uddannet fitnessinstruktør og tidligere fodboldtræner.

Nikolaj er svært glad for idræt og har svært ved at sidde stille. “Jeg har kørt på ski siden jeg var 3 år gammel, hvilket bl.a. har ført mig til Canada i 6 måneder. Her kørte jeg de Canadiske pister i smadder og sprang ud af en helikopter med ski på.”

“Jeg har selv gået på Højskole og det har været en kæmpe oplevelse jeg ikke vil være foruden, højskole livet er for fedt! Jeg har rejst rigtig meget rundt i verden, og oplevet på egen krop hvor givende det kan være at komme til andre lande. Under mine rejser har jeg bl.a. fået en bartenderuddannelse i Thailand og arbejdet på en mangofarm i Australien.”

Andreas Hartmann Nielsen

ahn@hojoster.dk

Underviser bl.a. i ski, havkajak, mountainbike, bæredygtig forretning og international forretningsudvikling.

Andreas er uddannet skiinstruktør, hvor han både har undervist på pisterne i alperne og på indendørs skibånd i Danmark. Han er også uddannet havkajakinstruktør hvor han har undervist i det danske øhav og de Københavnske kanaler. Han er desuden uddannet Cand.Merc. i International Forretningsudvikling, hvor han har fokuseret på hvordan man kan arbejde håndgribeligt med udvikling af virksomheder i national og international kontekst. Dertil har han en Bachelor i Filosofi og Erhvervsøkonomi. Her har han arbejdet med mange forskellige filosofiske aspekter af erhvervsøkonomi. F.eks. hvordan økonomisk rationalitet har betydning for vores samfund i dag og hvordan man arbejde håndgribeligt og fornuftigt med nogle af de etiske udfordringer som opstår i mødet mellem kapitalisme og humanisme.

“Jeg har en stor passion for mange forskellige sportsgrene herunder løb, skiløb, havkajak, open water svømning og mountainbike. Derudover elsker jeg at rejse og opleve verdens natur med alt hvad den har at byde på.”

Kaare Meldgaard

km@hojoster.dk

Underviser i filosofi og friluftsliv, har blandt andet filosofiske vandrekurser

Kaare betyder den krølhårede – og jeg har til tider en krøllet hjerne, hvad enten det gælder at filosofere over livets store spørgsmål, eller finde nye områder at udforske sammen med mine elever. Jeg nyder gode samtaler og aktivt samvær – og frem for alt at møde mennesker fra hele Europa som kan berige vores hverdag her på højskolen.

Niels Troldborg

nt@hojoster.dk

Underviser i musik

Niels Kristian Troldborg er uddannet i Musikvidenskab fra Århus Universitet og som pianist fra solistklassen ved det Jyske Musikkonservatorium, og har været efterskolelærer på Ingstrup Efterskole og Højskolelærer på Løgumkloster Højskole før han kom til Højskolen Østersøen. Her på skolen underviser Niels i klaver, musik, kor og sang, holder foredrag om musik og musikrelaterede emner på korte og lange kurser, og spiller klaver til morgensang, fællessang, koncertaftner, sangaftner mv.

Ann-Marie Nielsen

amn@hojoster.dk

Underviser i sprog

Uddannet folkeskolelærer fra Jelling Seminarium, med liniefag i dansk og formning/billedkunst.
Pæd. spec. B + C ( unge/voksne og børn/unge med indlæringsproblemer)
 
Har boet og arbejdet i Saudi Arabien i 3,5 år, hvor jeg har undervist på den danske campschool i Gizan, den amerikanske internationale skole og været cleaning supervisor på universitetshospitalet i Riyad.
 
Hjemme igen har jeg næsten prøvet alt indenfor danskundervisning af voksne udlændinge. Derfor har jeg også taget alle de ekstra kurser/uddannelser, der dengang skulle til for at arbejde på et sprogcenter.
 
Jeg har bl.a arbejdet for DRK på asylcentre, været både lærer og viceforstander på et sprogcenter, samt arbejdet som konsulent på sprogskoleområdet og været leder af Voksenpædagogisk Center i både Sønderjyllands- og Ribe Amt.
 
Nu er jeg her som dansklærer og nyder at arbejde med mit fag på en helt anden og meget givende måde, samtidig med at jeg også nyder livet som deltids pensionist.

Ole Melgaard

om@hojoster.dk

Underviser i sprog

Jeg er udannet folkeskolelærer fra Kolding Seminarium 1972.

Jeg har liniefagene Dansk og historie samt pædagogisk speciale C, der retter sig mod undervisning  af børn med specielle vanskeligheder.

Jeg har en årrække været ansat på døgninstitution dels som lærer og dels som viceforstander.

De seneste  mange år har jeg undervist i dansk som andet sprog på sprogcentre.

I min fritid er jeg meget optaget af at læse, specielt historie har min interesse.

Ole Melgaard

om@hojoster.dk

Underviser i sprog

Jeg er udannet folkeskolelærer fra Kolding Seminarium 1972.

Jeg har liniefagene Dansk og historie samt pædagogisk speciale C, der retter sig mod undervisning  af børn med specielle vanskeligheder.

Jeg har en årrække været ansat på døgninstitution dels som lærer og dels som viceforstander.

De seneste  mange år har jeg undervist i dansk som andet sprog på sprogcentre.

I min fritid er jeg meget optaget af at læse, specielt historie har min interesse.

Køkken

Francois Top

Køkkenchef

Francois har tidligere arbejdet som underviser på Højskolen Østersøen og vender nu pr. 15/07 stærkt tilbage med en kokkeuddannelse og masser af inspiration til køkkenet. Francois arbejder meget med bæredygtighed, formindskning af madspild og egenproduktion.

Jeppe

Kok

Med fokus på bæredygtighed, natur og friske råvarer bidrager Jeppe til skolens grønne profil. Jepper er uddannet kok og dyrker MMA i sin fritid.

Conny

Køkkenmedarbejder

Connie arbejder i køkkenet og hjælper med alt fra forberedelse af maden, rengøring og oprydning. Hun er en af de mange skønne mennesker vi har på skolen, der sørger for at hjulene kører.