Forside » Natur Retur

Bliv en del

af løsningen…

Hvordan hænger naturen sammen og hvad gør den for vores helbred, selvforståelse og velfærd? Hvad er den bagvedliggende kulturelle ramme for vores natur og klimakrise i dag, og hvordan løser vi den?

Med Natur:Retur bliver du rustet med andet end gode argumenter over middagsbordet. Du får både værktøjer til aktivt at handle og skabe konkrete løsninger på vores klimaproblemer og lavpraktisk erfaring med landbrug, havebrug, permakultur og friluftsaktiviteter.

Uanset om du vil være bæredygtig iværksætter, biolog, NGO’er eller noget helt fjerde, er du klædt godt på med Natur:Retur.

Hvem er du?

Natur:Retur er for dig som ønsker at komme retur i naturen. Vi skal kigge på alt fra klima, permakultur og miljø, til havebrug, vild mad og friluftsaktiviteter. Højskolens undervisere har masse erfaring fra det virkelige liv og tilbyder en tværfaglig tilgang til undervisningen.

Du vil lære bredt omkring bæredygtighed og blive præsenteret for de mange komplekse teorier på en håndgribelig måde. Samtidig skal vi have jord under neglene og ud i naturen. Meget af det vi beskæftiger os med kan ikke kun læres gennem et klasselokale. Derfor skal vi ud i vores baggårdslandbrug, skoven, vandet og besøge virksomheder der alle har en central plads i hele det bæredygtige univers.

Hvad du selv har med i bagagen, er ikke så vigtigt, kurset er for alle og kræver ikke specifikke kundskaber og evner.

Det vigtigste er din interesse og nysgerrighed for nye spændende emner.

Natur:Retur 

Du vil i løbet af dit ophold på HØ få:

  • En introduktion til naturen, økologi og økosystemer. Hvilke globale ændringer ser vi og hvad er vores ‘grønne’ fodaftryk
  • Bæredygtig business og urban farming. En pragmatisk tilgang til urban farming, hvor vi går i baggårdslandbruget og starter en produktion op. Det kan være svampe, spirer eller andet. 
  • Vild have projekt. For at få en forståelse for det lokale økosystem og den lokale natur, går vi i ‘vildhaven’ og arbejder.
  • Bæredygtig udvikling. Vi har blandt andet lavet et samarbejde med Frøslev, hvor vi har haft et ugeprojekt med fokus på bæredygtig udvikling. Projektet bar præg af både design, økonomi og socialt ansvar, alt sammen udfra et bæredygtighedsperspektiv. Projektet blev præsenteret for Frøslev og var et ‘ægte’ projekt med alle de faser der hører til. Det er blot en af de måder vi arbejder på.
  • Klima konflikter. Vi kigger blandet andet på Parismålsætningen – hvad betyder det?
  • Kønsperspektiver. Hvad er køn? Vi kigger på det både biologisk, socialt og kulturelt
TILMELDING

Underviser

Katrine Turner

Katrine Turner er uddannet biolog og forfatter til Naturhaven – den mangfoldige have. Hun har blandt andet arbejdet med at plukke vilde urter til restauranter, designet haver på blandt andet Naturhistorisk Museum Aarhus og restaurant Gemyse. Derudover har hun været i Afrika og arbejde på forskellige projekter om bæredygtigt landbrug, skovbrug og økosystemtjenester.

Katrine ser sine kursister i øjenhøjde og formår at formidle kompliceret indhold på en letforståelig og pragmatisk måde. Hun kan om nogen klæde dig på til at komme retur til naturen.