Forside » Natur Retur

Bliv en del af løsningen..

Hvordan hænger naturen sammen og hvad gør den for vores helbred, selvforståelse og velfærd? Hvad er den bagvedliggende kulturelle ramme for vores natur og klimakrise i dag, og hvordan løser vi den?

Med Natur:Retur bliver du rustet med andet end gode argumenter over middagsbordet. Du får både værktøjer til aktivt at handle og skabe konkrete løsninger på vores klimaproblemer og lavpraktisk erfaring med landbrug, havebrug, permakultur og friluftsaktiviteter.

Uanset om du vil være bæredygtig iværksætter, biolog, NGO’er eller noget helt fjerde, er du klædt godt på med Natur:Retur.

De første hold starter til august.

Hvem er du?

Natur:Retur er for dig som ønsker at komme retur i naturen. Vi skal kigge på alt fra klima, permakultur og miljø, til havebrug, vild mad og friluftsaktiviteter. Højskolens undervisere har masse erfaring fra det virkelige liv og tilbyder en tværfaglig tilgang til undervisningen.

Du vil lære bredt omkring bæredygtighed og blive præsenteret for de mange komplekse teorier på en håndgribelig måde. Samtidig skal vi have jord under neglene og ud i naturen. Meget af det vi beskæftiger os med kan ikke kun læres gennem et klasselokale. Derfor skal vi ud i vores baggårdslandbrug, skoven, vandet og besøge virksomheder der alle har en central plads i hele det bæredygtige univers.

Hvad du selv har med i bagagen, er ikke så vigtigt, kurset er for alle og kræver ikke specifikke kundskaber og evner.

Det vigtigste er din interesse og nysgerrighed for nye spændende emner.

TILMELDING

10 skarpe fra Natur:Retur

  • 10 dages studietur til Ukraine, med bl.a. tur til Tjernobyl Exclusion Zone og det storslåede bjergområde Karpaterne
  • Bliv en del af løsningen; Praktisk og hands-on erfaring i at få naturen tættere i hverdagen med bæredygtige aktiviteter, hvor vi ikke udøver så stor belastning på vores omverden fremover. Bl.a. vild mad kurser, diverse naturkurser, friluftsliv.
  • Relevant projekterfaring på rigtige projekter for lokale virksomheder, der omhandler bæredygtig og naturrelateret produktudvikling eller problemstillinger.
  • Den grundlæggende viden om hvad naturen er for en størrelse.
  • Opdaterede viden indenfor biodiversitetsbeskyttelse, klimaforandringer og udvikling både for Danmark og ude i den store verden. Vi kigger på praktiske eksempler fra vores egen erfaring i både ind- og udland.
  • Du får værktøjer og erfaring i videnskabelige metoder, der kan hjælpe dig fremadrettet til at understøtte din interesse og være med til at skabe en bedre fremtid for livet på jorden
  • Du kan vælge en studierelateret eller grøn iværksætter overbygning på dit ophold, alt efter hvad du ønsker
  • Vejledning og sparring til din fremadrettede valg. Efter højskoleopholdet kan vi hjælpe dig med at finde praktikpladser i relevante virksomheder eller NGO’er samt facilitere udlandsophold.
  • International og kulturel dannelse, gennem samarbejde med andre nationaliteter og kulturer. Det foregår både gennem flere af fagene på højskolen og gennem højskolens stærke internationale miljø hvor ca. 50% af eleverne kommer fra forskellige lande i hele verden
  • Almen dannende aktiviteter som sprog, musik, kunst, kultur, idræt, samt studieture vil være med til at give dig erfaringer for livet
TILMELDING

Vælg mellem to specialiserede retninger

Der er mange måder at tænke bæredygtige perspektiver, derfor har vi to studieretninger på Natur:Retur. Fælles for dem er selvfølgelig at der er fokus på bæredygtighed. Læs mere om dem nedenfor

Bæredygtig Business

Efter dit højskoleophold vil du være mere afklaret med hvordan du kan lave en bæredygtig business. Det vil øge din interesse og gåpåmod, men også give en realistisk indsigt i de arbejdsopgaver og problemstillinger der indgår i en bæredygtig forretning. Du vil kunne udvide dine sproglige færdigheder efter behov, få begrebsafklaret og reflekteret over præcis hvilken vej der er den rigtige for dig og din virksomhed. Vi vil løbende bistå med vejledning og sparring til dine fremadrettede valg. Efter højskoleopholdet kan vi hjælpe dig med at finde praktikpladser og mentorordninger i relevante virksomheder og NGO’er, samt facilitere udlandsophold, hvis det har interesse. Vi hjælper dig ikke til at starte eller drive din virksomhed, men giver dig redskaberne til at få det bedst mulige paradigmeskifte, samt hjælper dig med at træffe et mere målrettet og kvalificeret valg om din fremtid.

Studieforberende forløb

Du vil blive introduceret for den undervisningsform der finder sted på højere uddannelser. Du vil udvide dine sproglige færdigheder indenfor de relevante felter og få indsigt i studietekniske metoder. Alt sammen indenfor rammerne af en dansk folkehøjskole. Vi vil løbende bistå med vejledning og sparring til din fremadrettede valg. Og kan efter højskoleopholdet hjælpe dig med at finde praktikpladser i relevante virksomheder, NGO’er samt facilitere udlandsophold, hvis det har interesse. Vi hjælper dig ikke til at komme ind på uddannelsen, men giver dig redskaberne til at få det bedst mulige studieforløb, samt hjælper dig med at træffe et mere målrettet og kvalificeret valg om din fremtid.

Linjefagslærer

Katrine Turner er uddannet biolog og forfatter til Naturhaven – den mangfoldige have og har blandt andet arbejdet med at plukke vilde urter til restauranter, designet haver på blandt andet Naturhistorisk Museum Aarhus og restaurant Gemyse. Derudover har hun været i Afrika og arbejde på forskellige projekter om bæredygtigt landbrug, skovbrug og økosystemtjenester. Katrine ser sine kursister i øjenhøjde og formår at formidle kompliceret indhold på en let forståelig og pragmatisk måde. Hun kan om nogen klæde dig på til at komme retur til naturen.

<- Læs om Skiinstruktør

Læs om Verdensborger ->