Forside » Om højskolen

Om Østersøen

Højskolen Østersøen er et innovativt eksperimentarium i personlig, social og miljømæssig bæredygtighed.

At tage på højskole er din mulighed for at udvikle dig som menneske, både fagligt og eksistentielt. På Højskolen Østersøen er nøgleordene: bæredygtighed, både i fællesskabet, undervisningen, maden, samværet og oplevelserne.
Vi tilbyder høj faglighed, både teoretisk og praktisk. De to er en vigtig symbiose for måden vi underviser på. Al teoretisk viden bliver efterfulgt og understøttet af praktiske værktøjer.

Højskolen Østersøen er en grundtvig-koldsk højskole, hvor vi ønsker at videreføre de traditionelle højskole værdier i en moderne tids kontekst. Vi er til for alle og ønsker at repræsenterer en bred folkemængde på skolens kurser. Vores værdier bygger på fællesskab og forskelligheder i fællesskabet. Østersøen startede med et primært dansk tysk fokus og har sidenhen udvidet til resten af Europa, hvor vi i dag får elever fra hele verdenen.

Vi stræber efter at dit ophold bliver oplysende, lærerigt, udfordrende og oplevelsesrigt. Det gør vi blandt andet ved at have en bred faggruppe af både lærer og personale, vi tror på at du får den bedste forståelse for verdenen når du ser den igennem mange forskellige briller. Derfor har vi også en lavpraktisk tilgang, hvor undervisningen lige så ofte foregår i vores baggårdslandbrug, på stranden eller i skoven, som den gør i et traditionelt klasseværelse.

Med en moderne vision til et gammelt og værdisat fænomen, tager vi dig med på et højskoleophold med oplevelser for livet. Uanset hvad du måtte tage med i din bagage på dit ophold på Østersøen, sikre vi at det vil blive udfordrende, skønt, meningsfuldt og nutidigt.