Forside » Om højskolen

Om Østersøen

Vores højskoles primære fokus er natur, samfund og kultur, sprog, bæredygtighed, miljø, klima, idræt, iværksætteri og innovation.

Alle vil sige til dig: “at tage på højskole er din mulighed for at udvikle dig som menneske, både fagligt og eksistentielt”. Og det er fuldstændig korrekt. Det er for de fleste højskole essensen. På Højskolen Østersøen er nøgleordene: bæredygtighed, både i fællesskabet, undervisningen, maden, samværet og oplevelserne.

Vi tilbyder høj faglighed, både teoretisk og praktisk. De to er en vigtig symbiose for måden vi underviser på. Al teoretisk viden bliver efterfulgt og understøttet af praktiske værktøjer.

Vores absolut vigtigste mission, uanset om du er på et langt eller kort kursus, er at du får udvidet din horisont, både fagligt og personligt, og at du får en oplevelse for livet.

“Når du tager fra dit højskoleophold ønsker vi at du har fået konkrete værktøjer med dig, som du kan bruge i dit videre virke. Uanset om dette måtte være til universitetet, erhvervsakademiet, opstart af virksomhed, frivillig arbejde, skiinstruktør i Østrig eller naturguide på Grønland.”

Maden

Vi værner om vores værdier, derfor er den mad vi indtager også forankret heri.

Vores madmanifest er bygget på bæredygtighed, i forhold til at handle lokalt, økologisk, efter sæson og minimere madspild, i den udstrækning at det kan lade sig gøre. Det er en proces som vi arbejder meget med. Derudover skal der være en åbenhed og gennemsigtighed i den mad vi spiser, vi skal kunne genkende råvarerne. Måden vi indtager maden på er uden telefoner, med fokus på nærvær og samvær. 

Du kan både tilmelde dig vegansk og vegetarisk kost, foruden at køkkenet tager hensyn til glutenallergi og laktoseintolerance.

 

Værdierne

Vi har et sæt kerneværdier som vi holder op imod alt hvad vi foretager os. Det er gennemgående i alt fra vores hverdag til vores kurser.

Innovation – Alt hvad vi foretager os tager udgangspunkt i det der rør sig i verden. Når vi laver noget nyt skal det have relevans for den virkelighed der er i samfundet, lokalt og globalt. Innovationen betyder også at vi udvikler, og ikke lade stå til.

Substans – Alt hvad vi laver skal have en indholdsmæssig tyngde, vi lægger høj vægt på faglighed, men også substansen i at vi tager vores fællesskab seriøst.

Vovemod – “At vove er at miste fodfæste et øjeblik. Ikke at vove er at miste sig selv” – Søren Kirkegaard. Vi skal turde udfordre også når det provokere eller går imod strømmen.