Forside » Instruktør

Bliv instruktør med Højskolen Østersøen

Med HØ’s instruktørlinje omfavner vi de pædagogiske, tekniske, sociale, sproglige og faglige emner skal have, for at blive en god instruktør. Uanset om du vil være ski, natur, havkajak eller fitnessinstruktør, så får du kompetencerne til at kunne varetage et instruktørjob efter dit højskoleophold.

 • Ski
 • Havkajak
 • Natur og friluft
 • Fitness

Næste hold starter til foråret

Det næste instruktør-hold starter d. 11. januar og kører frem til d. 20. juni 2020. I løbet af højskoleopholdet får du fyldt din sociale og sproglige værktøjskasse op med masser af kompetencer og oplevelser. Vi gør alt for at hjælpe dig videre, uanset om du vil til Østrig og stå på ski, til Grønland og blive naturguide eller starte din egen guidevirksomhed.

TILMELD

4 grundelementer

Vi mener, at der er 4 grundelementer som enhver instruktør skal bruge i sit virke og vi vil under højskoleopholdet sørge for, at du udvikler dig inden for alle disse elementer, så du er helt klar til at udfylde erhvervet som guide/instruktør!  

De 4 elementer som vi arbejder med er:   

Det er vigtigt, at man som instruktør har en god fysisk grundform, uanset hvilken form for instruktør man vil være. Derfor vil der gennem hele højskoleopholdet være stort fokus på, at du opbygger en god grundform. Vi udarbejder sammen en personlig træningsplan, som er med til, at du udvikler dig bedst muligt og er helt klar til dit efterfølgende virke. Uanset hvilken træningserfaring du kommer med, så bliver du mødt der hvor du er og vi vil sammen lægge en plan for dine mål og behov.

Nogle af de dele, som vi arbejder med er: 

 • Styrketræningsprincipper 
 • Hypertrofi (træning af muskelmasse) 
 • Eksplosiv træning  
 • Plyometrisk træning (træning af kraftoverførsel) 
 • Programlægning  
 • Træning med frie vægte og maskiner  
 • Funktionel træning 
 • Skiforberedende ”dryland training” / barmark 
 • Løb og løbeteknik 
 • Svømning 

Hvad gør man når man står med 6 grædende unger i -5 grader på toppen af et bjerg? Eller når ens elev ikke kan tage flere mavebøjninger? Eller regnen står ned i stænger og man skal have en gruppe til at beholde gejsten?

At være instruktør kræver, at man har en pædagogisk kunnen, derfor har vi stort fokus på, at I kommer til at undervise jeres højskolekammerater, så du som elev får mulighed for at prøve dine pædagogiske evner af. Du vil under opholdet få mulighed for at undervise, fremlægge og instruere i trygge omgivelser, så du får erfaring med den pædagogiske opgave.

Dele under det pædagogiske område:

 • Aktivitetsplanlægning
 • Underviser i svære situationer
 • Almen pædagogik
 • Pædagogik i børnehøjde
 • Det pædagogiske ansvar
 • Instruktørrollen

Som instruktør er dine muligheder ikke kun begrænset til Danmarks grænser, derfor er sprog og kulturforståelse en stor del af instruktørvirket. Uanset om du vil blive bedre til eller lærer engelsk eller tysk, så har vi underviserne der kan klæde dig på til fremtiden.

Som skiinstruktør i Østrig, skal man kunne begå sig på tysk, men det skal man ikke lade sig skræmme af selvom ordforrådet måske ikke rækker længere end ”Ausfarht” og ”Schnitzel”. Vi sørger for at klæde dig ordentligt på hjemmefra med et grundkursus i tysk, så du kan kommunikere med dine skielever på en pædagogisk måde, forstå morgenbriefingen ved skiskolen, bestille mad på bjerget, være informeret omkring området når andre turister kommer med spørgsmål, osv

Fysikken er god, pædagogikken sidder i skabet, sprogfærdighederne er i top, jeg er klar til Østrigs bjerge, fitnesscenteret, fjorden eller Grønland! Ja det er du. Næsten i hvert fald. For uanset hvor fed en oplevelse det er at være instruktør ude i verden eller hjemme i Danmark, så vil der, ligesom i alle andre dele af livet, opstå komplikationer. Derfor sætter vi personlig udvikling og dannelse meget højt på Højskolen Østersøen. Det er nemlig med til at du får skabt en robusthed når problemer skal håndteres. Du vil lære at sætte perspektiv på livet.  

En del af dannelsen på højskolen handler også om at kunne begå sig i praksisfællesskaber og få en god hverdag op at køre, hvor der jo både skal handles ind, laves mad, gøres rent osv. Det handler også i den grad om, at du igennem dit ophold får et større perspektiv på den verden du lever i og derved bedre kan begå dig i den. 

På højskolen vil du blive en del af et internationalt miljø hvor omkring 50% af eleverne kommer fra forskellige lande rundt om på kloden. Derfor vil der helt naturligt være en stor kulturel dannelse hvor du lærer at løse udfordringer, samarbejde og danne venskaber på tværs af kulturer og nationaliteter. Udover alle disse egenskaber får du også hele Højskole ånden med og du vil skabe venskaber for livet. 

4 måneders højskole og 4 måneders skiløb i Østrig med jobgaranti som instruktør

Hvis du elsker at stå på ski og være sammen med andre på samme alder som dig, så har vi rammerne, som kan skabe oplevelser og venskaber for livet og måske de bedste 8 måneder i dit liv.

På Højskolen Østersøen har vi en skilinje hvor vi træner og forbereder os på den østrigske grunduddannelse som skiinstruktør. Vi har tilrettelagt højskoleopholdet således, at du får de fysiske, undervisningsmæssige, mentale og sproglige kompetencer, som skal til for at blive så god en skiinstruktør som overhovedet muligt.

Linjefagsundervisere

Nikolaj Qvist

Hovedansvarlig for skilinjen.

Underviser i ski, personlig træning, skiforberedende træning og pædagogik.

“Jeg er uddannet folkeskolelærer fra Aarhus, med linjefagene fysik/kemi, madkundskab og ikke mindst idræt. Jeg er uddannet fitnessinstruktør og tidligere fodboldtræner.

Jeg er svært glad for idræt og har svært ved at sidde stille. Jeg har kørt på ski siden jeg var 3 år gammel, hvilket bl.a. har ført mig til Canada i 6 måneder. Her kørte jeg de Canadiske pister i smadder og sprang ud af en helikopter med ski på.

Jeg har selv gået på Højskole og det har været en kæmpe oplevelse jeg ikke vil være foruden, højskole livet er for fedt!

Jeg har rejst rigtig meget rundt i verden, og oplevet på egen krop hvor givende det kan være at komme til andre lande. Under mine rejser har jeg bl.a. fået en bartenderuddannelse i Thailand og arbejdet på en mangofarm i Australien.”

Andreas Hartmann Nielsen

Underviser i ski, tørlandstræning, bæredygtig forretning og international forretningsudvikling.

“Jeg er uddannet skiinstruktør, hvor jeg både har undervist på pisterne i alperne og på indendørs skibånd i Danmark. Jeg er også uddannet havkajakinstruktør hvor jeg har undervist i det danske øhav og de Københavnske kanaler.

Jeg har en stor passion for mange forskellige sportsgrene herunder løb, skiløb, havkajak, open water svømning og mountainbike. Derudover elsker jeg at rejse og opleve verdens natur med alt hvad den har at byde på.

Jeg er uddannet Cand.Merc. i International Forretningsudvikling, hvor jeg har fokuseret på hvordan man kan arbejde håndgribeligt med udvikling af virksomheder i national og international kontekst. Dertil har jeg en Bachelor i Filosofi og Erhvervsøkonomi. Her har jeg arbejdet med mange forskellige filosofiske aspekter af erhvervsøkonomi. F.eks. hvordan økonomisk rationalitet har betydning for vores samfund i dag og hvordan man arbejde håndgribeligt og fornuftigt med nogle af de etiske udfordringer som opstår i mødet mellem kapitalisme og humanisme.”

7 hurtige

Det får du som instruktør på Østersøen

 • 10 dages studietur
 • Personligt tilpassede træningsprogrammer
 • Teoretisk undervisning indenfor det område du ønsker at arbejde med
 • Praktiske erfaringer som underviser hvor I lærer at planlægge undervisningsforløb og underviser hinanden
 • Tysk og engelsk sprogkursus
 • Mentaltræning – mental forberedelse til at kunne klare udfordringerne ved at varetage et instruktør og guidejob
 • Kulturel dannelse til håndtering af samarbejde med andre nationaliteter og kulturer. Det foregår både gennem flere af fagene på højskolen og gennem højskolens stærke internationale miljø hvor ca. 50% af eleverne kommer fra forskellige lande i hele verden
TILMELD

Udtalelser fra tidligere elever

Jeppe

siger

Udtalelse fra Jeppe

“Det var superfedt at være på højskolen i de fire måneder – man får et helt specielt sammenhold og man lærer menneskene at kende på en helt unik måde. Man sover, bliver undervist, spiser, bruger fritid og fester under samme tag. Da vi kom til Østrig var vi allerede godt rustede både kultur- og sprogmæssigt.”

Jacob

siger

Udtalelse fra Jacob

Opholdet på højskolen var jeg rigtig glad for. Man bliver overrasket over, hvor mange søde mennesker der kan være på et sted. Alle var bare så venlige og jeg synes det beviser, at hvis man lærer folk at kende rigtig godt, så bliver man ikke skuffet over hvad man finder ud af. Ellers har det, at stå på ski, bare en god appel til dejlige mennesker.

Karina

siger

Udtalelse fra Karina

Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet inden jeg startede på skibums-linjen. Men én ting er sikkert; Det var meget federe! Østrig var fantastisk. Jeg havde meget positive oplevelser med min arbejdsgiver/arbejdgivere. Jeg følte, at hvis jeg havde spørgsmål eller andet jeg gerne ville snakke om, kunne jeg altid sige det.

Jonas

siger

Udtalelse fra Jonas

Hvis man bare havde fuldt lidt med i tysk timerne de fire måneder vi gik på Højskolen Østersøen, og derfor kan forstå bare en smule tysk, så kommer det hurtigt. Personligt snakkede jeg allerede meget bedre tysk efter bare to uger, og det bliver kun bedre med tiden fordi man nu ikke har noget valg end at snakke tysk.

<- Læs om Verdensborger

Læs om Natur:Retur ->