Forside » Ski

Bliv skiinstruktør med Højskolen Østersøen

4 måneders højskole og 4 måneders skiløb i Østrig med jobgaranti som instruktør

Hvis du elsker at stå på ski og være sammen med andre på samme alder som dig, så har vi rammerne, som kan skabe oplevelser og venskaber for livet og måske de bedste 8 måneder i dit liv.

På Højskolen Østersøen har vi en skilinje hvor vi træner og forbereder os på den østrigske grunduddannelse som skiinstruktør. Vi har tilrettelagt højskoleopholdet således, at du får de fysiske, undervisningsmæssige, mentale og sproglige kompetencer, som skal til for at blive så god en skiinstruktør som overhovedet muligt.

Næste hold starter til efteråret

Det næste skiinstruktør-hold starter d. 11. august og kører frem til den 13. december 2019. Du får fire måneder ved havet og fire måneder i bjergene! I løbet af højskoleopholdet får du for alvor fyldt din sociale og sproglige værktøjskasse. Så er du helt klar til arbejdet i Østrig. Du tager afsted til Østrig sammen med dine venner fra højskolen og har dermed allerede et netværk på plads inden du lander på skibakkerne.

TILMELD

Linjefagsundervisere

Nikolaj Qvist

Hovedansvarlig for skilinjen.

Underviser i ski, personlig træning, skiforberedende træning og pædagogik.

“Jeg er uddannet folkeskolelærer fra Aarhus, med linjefagene fysik/kemi, madkundskab og ikke mindst idræt. Jeg er uddannet fitnessinstruktør og tidligere fodboldtræner.

Jeg er svært glad for idræt og har svært ved at sidde stille. Jeg har kørt på ski siden jeg var 3 år gammel, hvilket bl.a. har ført mig til Canada i 6 måneder. Her kørte jeg de Canadiske pister i smadder og sprang ud af en helikopter med ski på.

Jeg har selv gået på Højskole og det har været en kæmpe oplevelse jeg ikke vil være foruden, højskole livet er for fedt!

Jeg har rejst rigtig meget rundt i verden, og oplevet på egen krop hvor givende det kan være at komme til andre lande. Under mine rejser har jeg bl.a. fået en bartenderuddannelse i Thailand og arbejdet på en mangofarm i Australien.”

Andreas Hartmann Nielsen

Underviser i ski, tørlandstræning, bæredygtig forretning og international forretningsudvikling.

“Jeg er uddannet skiinstruktør, hvor jeg både har undervist på pisterne i alperne og på indendørs skibånd i Danmark. Jeg er også uddannet havkajakinstruktør hvor jeg har undervist i det danske øhav og de Københavnske kanaler.

Jeg har en stor passion for mange forskellige sportsgrene herunder løb, skiløb, havkajak, open water svømning og mountainbike. Derudover elsker jeg at rejse og opleve verdens natur med alt hvad den har at byde på.

Jeg er uddannet Cand.Merc. i International Forretningsudvikling, hvor jeg har fokuseret på hvordan man kan arbejde håndgribeligt med udvikling af virksomheder i national og international kontekst. Dertil har jeg en Bachelor i Filosofi og Erhvervsøkonomi. Her har jeg arbejdet med mange forskellige filosofiske aspekter af erhvervsøkonomi. F.eks. hvordan økonomisk rationalitet har betydning for vores samfund i dag og hvordan man arbejde håndgribeligt og fornuftigt med nogle af de etiske udfordringer som opstår i mødet mellem kapitalisme og humanisme.”

10 hurtige

Det får du som skiinstruktør på Østersøen

  • 10 dages skitur i Kaprun med instruktøreksamen
  • Tur til Skidome i Hamborg
  • Personligt tilpassede træningsprogrammer
  • Fælles skiforberedende tørlandstræning. En rå form for træning hvor vi anvender vores udendørsfaciliteter til benhård styrke med høj puls
  • Teoretisk undervisning i skiløb og undervisning på ski
  • Praktiske erfaringer som underviser hvor I lærer at planlægge undervisningsforløb og underviser hinanden
  • Tysk sprogkursus for at kunne undervise i den østrigske skiskole
  • Mentaltræning – mental forberedelse på skieksaminer og forberedelse på nogle af de mentale udfordringer, som kan opstå gennem en hel sæson på ski
  • Kulturel dannelse til håndtering af samarbejde med andre nationaliteter og kulturer. Det foregår både gennem flere af fagene på højskolen og gennem højskolens stærke internationale miljø hvor ca. 50% af eleverne kommer fra forskellige lande i hele verden
  • Jobgaranti som skiinstruktør i Østrig
TILMELD

Udtalelser fra tidligere elever

Jeppe

siger

Udtalelse fra Jeppe

“Det var superfedt at være på højskolen i de fire måneder – man får et helt specielt sammenhold og man lærer menneskene at kende på en helt unik måde. Man sover, bliver undervist, spiser, bruger fritid og fester under samme tag. Da vi kom til Østrig var vi allerede godt rustede både kultur- og sprogmæssigt.”

Jacob

siger

Udtalelse fra Jacob

Opholdet på højskolen var jeg rigtig glad for. Man bliver overrasket over, hvor mange søde mennesker der kan være på et sted. Alle var bare så venlige og jeg synes det beviser, at hvis man lærer folk at kende rigtig godt, så bliver man ikke skuffet over hvad man finder ud af. Ellers har det, at stå på ski, bare en god appel til dejlige mennesker.

Karina

siger

Udtalelse fra Karina

Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet inden jeg startede på skibums-linjen. Men én ting er sikkert; Det var meget federe! Østrig var fantastisk. Jeg havde meget positive oplevelser med min arbejdsgiver/arbejdgivere. Jeg følte, at hvis jeg havde spørgsmål eller andet jeg gerne ville snakke om, kunne jeg altid sige det.

Jonas

siger

Udtalelse fra Jonas

Hvis man bare havde fuldt lidt med i tysk timerne de fire måneder vi gik på Højskolen Østersøen, og derfor kan forstå bare en smule tysk, så kommer det hurtigt. Personligt snakkede jeg allerede meget bedre tysk efter bare to uger, og det bliver kun bedre med tiden fordi man nu ikke har noget valg end at snakke tysk.

Instruktørkursus i Østrig

Midt i højskoleopholdet tager vi jer med til Østrig. Dette er altid en stor milepæl, da vi her skal deltage på instruktørkurset i Kaprun. Vi tager dig altså med til Østrig og sørger for at du kommer godt igennem din uddannelse. Vi har et mangeårigt samarbejde med skiforbundet SBSSV i Kaprun, ved Kitsteinhorn gletscheren. Instruktørkursets længde er 10 dage.

Grundet den forberedende undervisning du har modtaget på højskolen består ca. 95 % af vores elever og får deres certifikat med hjem.
Skulle det ske at man ikke består en af kursets eksaminer så er der stadig mulighed for at tage på sæson i Østrig. Man skal blot tage en reeksamen i marts.

Læs mere om priser på højskoleopholdet lige her

<- Læs om Verdensborger

Læs om Natur:Retur ->