Verdensborger

“VERDENSBORGEREN betyder i vor tid det menneske, der tager nutidens store brændende globale problemer op for at bidrage til løsninger, der kan være til gavn for hele menneskeheden” (Peter Kemp, 2005:15).

Sådan skrev Peter Kemp i sin bog “Verdensborgeren som pædagogisk ideal”.

Interesserer du dig for samfundet, både lokalt, regionalt og globalt? På Verdensborger linjen beskæftiger vi os med en bred palette af samfundsmæssige problemstillinger og fænomener.  Hvem holder med hvem, når de Europæiske lande skal forhandle? Hvorfor er der nogle der ofre sit eget og andres liv for religion? Er danskerne virkelig verdens lykkeligste folkefærd og hvilken rolle spiller tillid? Det er blot nogle af de spørgsmål vi vil diskutere og gennemgå.

Kvinde med globus

Hvem er du?

Du interesserer dig for verden omkring dig, er nysgerrig på hvorfor folk gør som de gør og hvilke påvirkninger samfundet har på os. Måske du vil læse samfundsfag, politik, historie eller noget helt fjerde, fælles er nysgerrigheden for at lærer om verdenen og blive verdensborger.

Mennesker der demonstrere

Muligheder og fag

Vores linjer Verdensborger og Natur Retur er bygget op i tre moduler af 6 uger hver. Derudover vil der være emneuger, hvor vi arbejder tværfagligt mellem linjerne. Du kan selv vælge hvordan du vil sammensætte dit højskoleophold. Du kan altså fx tage 1 modul med Natur Retur og 2 moduler med Verdensborger.

Udover linjerne er der en række tilvalgsfag, her kan du blandt andet få sprogundervisning i tysk, engelsk og dansk, filosofi, kreativitet, sport og meget mere.

TILMELD