Vild mad

21. – 27. juli 2019

TILMELDING

Dette kursus er en introduktion til det vilde køkken, og til de mange forskellige ressourcer vi finder i naturen. Det er en indførelse i hvilke planter og dyr man kan finde, hvordan man identificere dem – og sidst men ikke mindst – hvordan man høster, opbevarer og tilbereder den vilde mad bedst muligt.

Kurset vil tage jer på en tur gennem det syddanske kultur- og naturlandskab, samt give en forståelse for forskellige økosystemer, deres funktioner og spændende madoplevelser. Maden kan tilberedes på et utal af måder, om det er i et fuldt udstyret køkken, over bålet på stranden, eller på glasblusset på shelterturen.

Så hvis du gerne vil kunne finde mad i naturen, i stedet for at slæbe det hele med hjemmefra, næste gang i skal på sheltertur? Eller elsker du bare at gå i naturen, og ønsker at vide mere og blive inspireret? Efter dette kursus vil du være i stand til at bruge naturens spisekammer i din hverdag, og vil have værktøjerne til sikkert at udforske og opdage flere arter, og nye måder at tilberede vild mad på.

Kursusleder: Højskolelærer Katrine Turner

Det Vilde Køkken

Leder du efter inspiration til et mere simpelt liv med selvforsyning, et bæredygtigt nordisk alternativ til de varer du finder i et supermarked? Så er du kommet til det rette sted.

Sankning (høstning) er så meget mere end blot den årlige svampetur i efterårsferien med familien. Naturen er et vildt og varieret madlandskab når man først får øjnene op for det.

Vild mad er blevet meget moderne både i hjemmet og på de dyre restauranter, men det er også en udfordrende tanke for mange, dét at gå ud i naturen og finde sin egen aftensmad, da det både kan være grænseoverskridende og endda risikofyldt, hvis ikke man ved hvad man laver.

Priser

Du kan vælge om du ønsker at bo på enkelt eller dobbeltværelse. Hvis du ønsker at bo på enkeltværelse betaler du en merpris på 600 kr. Hvis du ønsker at bo sammen med en ven eller veninde, kan dette også arrangeres.

4.600,00 (Dobbeltværelse) / 5.200,00 (Enkeltværelse)

Alt inkluderet

På Højskolen Østersøen har vi valgt at inkludere alle dele af opholdet i prisen for kurset. Vi synes det er nemmere for dig at gennemskue hvad du får, og vi slipper for at skrive en masse med småt!

På ekskursioner er alle entréer og programlagte måltider inkluderet. Hvis måltiderne ikke er inkluderet, skriver vi det tydeligt i programmet.

Da det efterhånden er længe siden toget standsede ved banegården i Aabenraa, tilbyder vi dig gratis afhentning ved Tinglev station den dag kurset starter og når du skal hjem igen. Inden kursusstart modtager du et praktisk brev hvoraf det fremgår hvilken togforbindelse du skal vælge, hvis det skal passe bedst med afhentningstidspunktet.

Du betaler ikke ekstra for sengetøj og håndklæder når du er på kort kursus hos os.

Køkkenet sørger for fuld forplejning hele døgnet. Lige fra du står op hvor de disker op med et sundt og nærende morgenmåltid til om aftenen hvor der serveres varm kaffe og the.

Højskolelærer Katrine TurnerKursusansvarlig

Jeres kursusvejleder på Havebrugskurserne er Katrine Turner, hun er uddannet biolog og forfatter til ‘Naturhaven – den mangfoldige have’ og har blandt andet arbejdet med at plukke vilde urter til restauranter, designet haver fx på Naturhistorisk Museum Aarhus og restaurant Gemyse. Derudover har hun været i Afrika og arbejde på forskellige projekter om bæredygtig landbrug, skovlandbrug og økosystemtjenester. Katrine ser sine kursister i øjenhøjde og formår at formidle kompliceret indhold på en let forståelig og pragmatisk måde. Hun kan om nogen klæde dig på til at komme retur i naturen.

Katrine er en af de 8 designere der denne sommer i juni skal lave en showhave på Haveselskabets Festival Cph Garden der løber af stablen d. 20. – 23. juni.

Med Vild Mad kurset vil du være i stand til at bruge naturens spisekammer i din hverdag, og få værktøjer til sikkert at udforske og opdage flere arter, og nye måder at tilberede vild mad på. Du vil både få faglig viden og praktisk erfaring, der klæder dig på til at spise af naturens skattekammer.

Det endelige kursusprogram kommer senere.

TILMELDING